Реклама / Ads
4| 4449 |22.11.2019 НОВИНИ

Разследването: Лавина от доказателства се стовари върху Тръмп

.
Дори да не успеят да го отстранят, демократите сериозно ще увредят престижа на президента Тръмп и ще затруднят кампанията му за преизбиране Източник: БГНЕС
След две седмици интригуващи публични изслушвания в рамките на разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп бяха събрани множество безспорни доказателства.
 

Тръмп изрично е наредил на представители на американското правителство да работят с личния му адвокат Руди Джулиани по въпроси, свързани с Украйна, която е силно зависима от помощта на Вашингтон за отблъскване на руската агресия, съобщи "Медиапул".

 

Президентът е оказал натиск върху Украйна да започне разследвания срещу негови политически съперници, позовавайки се на дискредитирана конспиративна теория, която собствените му съветници оспорват. Американски и украински представители се опасяваха, че Тръмп е замразил жизненоважна военна помощ, докато Киев не обяви, че започва такива разследвания.

 

Тези факти бяха потвърдени от десетки свидетели. Повечето са уважавани правителствени служители, работили и при демократи, и при републиканци.

 

Публичните изслушвания, излъчвани в пряк телевизионен ефир, създадоха негативен образ на американския президент, склонен да използва политическата си власт, за да притисне чуждо правителство да му прави лични услуги.

 

За късмет на Тръмп, засета никой от свидетелите не може да заяви, че лично е чул президента да поставя като условие за отпускането на 400 милиона долара военна помощ за Украйна обявяването на разследване срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън и Националния комитет на Демократическата партия.

 

"Не чух нищо, доказващо, че президентът е замесен в подкупване или изнудване", каза конгресменът Уил Хърд, умерен републиканец от Тексас, който ще се оттегли в пенсия следващата година и ще бъде индикатор за признаци на отслабване на подкрепата за президента сред републиканците. Подобно на други съпартийци той заяви, че намира действията на Тръмп за "неуместни", но не и за заслужаващи импийчмънт.

 

Демократите сега са изправени пред перспективата за процедура по импийчмънт, в която демократите ще гласуват "за", а републиканците "против". Подобно поведение би било в унисон с общественото мнение, чийто сондажи сочат, че американците са разделени по въпроса трябва ли Тръмп да бъде отстранен от президентския пост заради сделките си с Украйна.

 

С края на публичните изслушвания демократите спешно търсят начин да задвижат четвъртата в историята на САЩ процедура по импийчмънт.

 

Те трябва да решат дали да започнат да готвят обвинението въз основа на разкритото до този момент или да забавят за момента процеса и да търсят показания от нови свидетели, които биха могли да им предоставят по-непосредствени доказателства за вината на Тръмп.

 

Демократите планират през следващите дни да мотивират действията си, за да привлекат на своя страна републиканци и да убедят американския народ в правотата си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5733 |09.10.2019 Събрани са ​44 тома доказателства срещу Александър Манолев и Ана Димитрова . 4| 5276 |10.09.2019 Тихомир Стойчев: Очаквам да видя доказателствата за обвинението в шпионаж . 4| 7387 |15.08.2019 Адвокатът на Кристиян: Не е изключено да стане свидетел, има манипулирани доказателства . 3| 5239 |01.08.2019 PR експерт: "Доказателства Лийк" не е нищо друго освен кризисен PR

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads