Реклама / Ads
0| 2405 |12.10.2024 НОВИНИ

Разследват 26-годишен полицай за изнасилване на 15-годишно момиче. Бил на пост пред училището ѝ, има слухове за още жертви

.
Полицай от районно управление във Велинград е разследван за сексуално посегателство. Разследването започва след показания за изнасилване, дадени от 15-годишно момиче. 26-годишният служител на реда е временно отстранен от работа със заповед на министъра на вътрешните работи, съобщава NOVA.
 

Става въпрос за взаимоотношения между него и момичето. В акцията по задържането му са участвали служители на дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР със съдействието на колегите им от Пазарджик.







Случаят е от края на септември тази година. Момичето се срамувало и първоначално не е споделило с родителите си. Сигналът е подаден от близка на семейството на 3 октомври, а МВР излезе с официално съобщение вчера в късния следобед.

 

От пресцентъра на МВР съобщиха, че полицаят е задържан. Разследването е започнало след сигнал, по който са събрани данни за извършено престъпление. В резултат на предприетите незабавни действия той е задържан за срок от 24 часа. 

 

15-годишното момиче е изключително травмирано. „Беше ми писал, че всичко трябва да е конфиденциално и че не трябва да се разбира от никой. Аз наистина мислех да не казвам на никой, беше ме срам. Не исках мама и тате да разбират. Изведнъж започна да се държи малко странно, да ме дърпа, да ме стиска по ръцете. Аз имах синини и по краката. И стана...“, казва жертвата. 

 

„Да, тя ще го преодолее. Но за какво? Да си правят какво си искат хора с власт ли?“, запита бащата на пострадалата. 

 

Служителят на реда също беше открит, но отказа да разговаря и определи случилото се като „постановка“. 







По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Обвинение срещу полицая все още не е повдигнато. 

 

Момичето, което произволно наричаме Вики, за да остане анонимно, е само 15 г. Съгласява се да разкаже за 26 септември, когато, по думите ѝ, става обект на брутално сексуално посегателство. Познава насилника, защото следи за обществения ред пред училището ѝ. Докато не я потърсил в Instagram под предтекст да говорят за нейна съученичка.


„Попитах го ще излезе ли? И той каза, че понеже би изморен да се видим у тях. Първоначално не очаквах, че може да ми направи нещо, защото е орган на реда“, казва пострадалата.

 

Затова Вики се доверява и отива в дома му.„Говорихме си, но изведнъж започна да се държи странно, да ме дърпа. Попита дали може да ми свали клина, но го изритах между краката, започна да ме стиска по ръцете. Имах синини по хълбоците, дърпаше ме много. Казах му да ме остави, изритах го, няколко пъти се разплаках. Има много моменти, които не си спомням“, заявява момичето.

 

Вики си тръгва от дома на полицая, а след това получава съобщение от него - да мълчи. „След този случай, ми писа, че трябва да е конфиденциално. Аз мислех да не казвам на никой, беше ме срам. Споделих на съученичка“, допълва тя.

 

Съученичката казва на майка си и така научават и родителите на Вики. „Случайно разбрах и то от майката на нейната приятелка. Докторката каза, че е имала сношение. И се възмутих, той е сложен пред училището да въдворява ден, а ги оглежда коя става и коя не става. Има слухове, че е посягал и на други момичета“, посочва родителят.

 

Бащата на Вики е скептичен, че ще има справедливост. Той изживява случилото се много тежко. „Имам информация, че и с други две момчета е било така. Изважда пистолет и си превишава правата“, твърди той







„Да, тя ще го преодолее. Но за какво? Да си правят какво си искат хора с власт ли?“, запита бащата на пострадалата. 

 

Веднага след сигнала инспекторът е бил задържан от дирекция „Вътрешна сигурност“ за 24 часа. Отстранен е от работа за два месеца, докато тече разследването.

 

По случая работи районната прокуратура в Пазарджик. За момента няма повдигнато  обвинение срещу служителя на реда. Разпитани са свидетели, очакват се резултатите от експертизите. 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6973 |12.10.2024 В Биг Брадър пишат с крака, ученици от НПМГ защитават цивилизацията – аз избрах. А вие? . 2| 2530 |12.10.2024 Стотици руски бомби над Херсон, ранени в Запорожие. Русия с ново настъпление в Курск, а къде е западната помощ? . 1| 2186 |12.10.2024 100% от сигналите за престъпления над деца - свързани със сексуално насилие . 2| 2177 |12.10.2024 Министър Мундров: Три институции издадохме решение - машините за изборите на 27 октомври са годни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads