Реклама / Ads
2| 4810 |03.06.2020 НОВИНИ

РДНСК-Бургас не видя нищо нередно в строежа на плаж Алепу

.
Протест пред парламента ще се проведе тази вечер заради спорния строеж на плаж Алепу, който предизвика остра обществена реакция. Започна и незабавна проверка на Регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас, според която по закон всичко е изрядно - 4-етажният строеж е част от укрепително съоръжение. Пред строежа обаче вече има чадъри и шезлонги.
 

“Управляващите казват, че това е укрепване на бряг и всичко е законно! А всъщност се строи огромен хотел на брега на морето, където е забранено, в зона от Натура 2000 и на ръба на защитената територия Блато Алепу”, твърдят граждани.

 

“Тази височина и този строеж, който сега виждате фигурира в одобрените строителни книжа. Тоест нямаме отклонение от издадените строителни книжа. Четирите нива, които са изпълнени не са сграда, а са строеж. Само по себе си, това представлява укрепително съоръжение. Така е отразено в проекта, единствено и само стоманобетонова конструкция”, заяви обаче пред БНТ началникът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев.

 

Според активистите предстои депутатите в НС да гласуват промени в Закона за биологичното разнообразие, според които средства по Оперативна програма Околна среда 2014 - 2020 за биологично разнообразие ще бъдат използвани за заплати на 120 новоназначени в МОСВ и прилежащите към министерството екоинспекции служители.

 

Освен всичко според недоволните тези промени ще обезличат функциите на вече съществуващи структури за опазване на биологичното разнообразие, както и да се премахне научният подход за управлението на програма Натура 2000. По този начин учените от БАН и университетите в страната ще бъдат изключени от процеса.




Довечера пред Парламента

Posted by Бетономорие on Wednesday, June 3, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7313 |03.06.2020 Мика Зайкова: Има риск жените, които ще се пенсионират сега, да не получат нищо . 0| 5370 |20.05.2020 Борис Ячев: Нищо не изисква по-задълбочено разследване на твърденията от страна на Божков . 0| 8598 |18.05.2020 ВАС обяви за нищожна ключова заповед на Ананиев за карантинните мерки . 0| 7010 |18.05.2020 Николай Марков: Борисов е премиер на футболните клубове. На нищо друго.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads