Реклама / Ads
11| 3773 |21.09.2022 НОВИНИ

Гл. редактор на Цензор.нет Бутусов: Мобилизацията е капан за самата Русия и удължаване на войната

.
Юрий Бутусов
Русия има достатъчно пари, за да наеме хора, способни да убиват и пленяват с малка съпротива. Можете да намерите наемници за пари, но е невъзможно да намерите хора, които са готови да умрат за своята страна и своя народ. Ние не се страхуваме от руска мобилизация. Руската мобилизация е удължаване на войната и капан за самата Руска федерация. Това заявява главният редактор на Цензор.нет Юрий Бутусов.
 

За нас днешната реч означава, че Русия признава неспособността си да победи Украйна с наличните си сили. Това изисква повече ресурси – материални и човешки. Това ще доведе до влошаване на руската икономика, отлив на населението. Стратегически всичко това играе за нашата победа. Руската пропаганда се радва на факта, че мобилизацията ще даде голяма плътност на фронта и така нататък, смята той.


Разбира се, това ще удължи войната, но с какво Русия ще въоръжава мобилизираните? Кадровата армия на Руската федерация е въоръжена и оборудвана доста примитивно. В момента в руската армия липсват защитни каски. Дори стоманени. Няма достатъчно бронежилетки. Цялата руска армия използва медицински комплекти с колани на Есмарх, както през Втората световна война. Руската армия няма оръжия дори за възстановяване на загубите във войната - цели танкови батальони са хвърлени в паника. Сега те трябва да изпратят на фронта стотици хиляди руснаци, които са принудително мобилизирани. Ще им бъдат раздадени автомати Калашников от 40-те и 50-те години на миналия век и танкове Т-62 от началото на 60-те години. До какво ще доведе това?, пита журналистът.


Разбираме, че в съвременната война броят на хората с картечници няма значение. Съвременната война е война с високоточни оръжия, където победител е този, който реши проблема с цикъла на огнените щети по-бързо... Необходима е качествена пехота, но какво е качествена пехота? Това са мотивирани хора, допълва Бутусов.

 

Превод: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4792 |14.09.2022 Пак внезапна смърт: Почина бизкият до Путин главен редактор на ”Комсомольская правда” . 0| 3196 |29.08.2022 Почина главният редактор на ”Банкеръ” Бистра Георгиева . 0| 3024 |22.03.2022 Главният редактор на ”Новая Газета” пуска Нобела си за мир на търг в помощ на бежанците от Украйна . 0| 4282 |15.03.2022 Ни вест, ни кост от редакторката на Первый канал след ареста й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads