Реклама / Ads
1| 4298 |19.12.2016 НОВИНИ

Реконструират изцяло ул. ”Граф Игнатиев” в София

.
Йорданка Фандъкова
Столичната община продължава политиката си на инвестиции и мерки за подобряване на транспортната и образователната инфраструктура, модернизация на градския транспорт, развитие на метромрежата. Това обяви в Правец кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.
 

По време на семинар тя представи управленската програма и бюджета на Столична община за догодина.

 

Фандъкова подчерта, че следващата година общината ще насочи усилията си към ремонт на вътрешните квартални улици, реконструкция на междублоковите пространства и развитие на веломрежата в града.

 

Развитието на София като "зелен" град продължава да бъде основен приоритет. Това ще става като се подобрява качеството на въздуха. Йорданка Фандъкова отбеляза, че фокус в политиката на общината за 2017 г. ще бъдат иновациите и използването на новите технологии за решаването на ключови проблеми на града.

 

1,257 млрд. лв. е проектът за бюджет на Столичната община за следващата година. 612,5 млн.лв. са планираните собствени приходи. На стойност 397,34 млн.лв. е капиталовата програма. Средствата по оперативни програми на Европейския съюз (ЕС) са 275 млн. лв. от тях.

 

Йорданка Фандъкова обяви, че увеличение на местните данъци и такси не се предвижда.

 

Строителството на третия лъч на метрото и модернизацията на градския транспорт продължават догодина. Закупуването на 11 нови трамвая е заложено по Оперативна програма "Регионално развитие". До края на тази година трябва да бъде обявена и процедурата. Процедурата за закупуването на 30 нови автобуса вече е на финала, обяви още Фандъкова.

 

Ул. "Граф Игнатиев" ще бъде изцяло ремонтирана. Това ще стане със средства от ОП "Региони в растеж" и собствено финансиране на Столична община. Предвижда се изцяло да бъде подменена ВиК инфраструктурата, тъй като това не е правено десетилетия. Фандъкова обяви, че ще бъдат поставени изцяло нови трамвайни релси и нови тротоарни настилки.

 

Ремонт на бул. "Дондуков" също е планиран за догодина. Трамвайният път там също ще бъде подменен.

 

Столичният кмет анонсира също, че се подготвят проекти за цялостна реконструкция на трамвайните трасета по бул. "Цар Борис Трети", бул. "Македония", ул. "Каменоделска", както и да бъде довършена трамвайната линия по бул. "България" при бул. "Ив. Ев. Гешов".

 

След тежки отчуждителни процедури Столичната община залага довършване на втория етап на бул. "Монтевидео". Предвижда се разширяване на бул. "Тодор Каблешков" от бул. "Цар Борис Трети" до ж.к. "Бъкстон".

 

През следващата година предстои стартиране на изграждане на Източната тангента от "Ботевградско шосе" до Северната скоростна тангента.

 

Йорданка Фандъкова коментира, че се залагат средства за изграждане на кръговото кръстовище на бул. "Св. Климент Охридски" и бул. "Андрей Ляпчев". Ще бъдат ремонтирани и участъци от бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов" при зала "Арена Армеец".

 

Фандъкова обяви още, че се предвижда да бъдат изградени 5 асансьора в подлезите на бул. "Цариградско шосе". Това са част от мерките за достъпност на хората с увреждания.

 

Общината планира да завърши 4 нови детски градини - в кв. "Бояна", "Драгалевци", "Младост 4" и "Красна поляна".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4340 |05.10.2016 ”Графа” и ”Патриарха” с основен ремонт през 2017-та . 0| 4543 |28.04.2016 Пуснаха изцяло Северната скоростна тангента . 5| 4568 |16.02.2016 Български превозвачи блокират изцяло границата с Гърция . 1| 4374 |11.02.2016 Трафикът на гръцката граница спря изцяло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads