Реклама / Ads
3| 2295 |12.08.2024 НОВИНИ

Рекорден удар: Митничари спипаха хероин за 70 млн. лв. на фериботното пристанище в Бургас /видео/

.
Източник: Стопкадър: YouTube
Рекордно количество 436 кг. хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас.
 

Товарното ремарке е с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис.

 

По случая няма задържани. Образувано е досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество.

 

По документи в товарното ремарке е имало 4 машини за полагане на кабели. На митническите служители е направило силно впечатление необичайно дългия престой на ремаркето без митническо направление. При извършването на рентгенов контрол те констатират интервенции по конструкцията на машините, посочи началникът на сектор "Борба с наркотрафика" към Централно митническо управление на Агенция "Митници" Иван Соколов:





"Направихме контролни пробивания, при които веднага се появи наличието на кафяво прахообразно вещество, което даде индикация с полеви тест за хероин. Явно в металните конструкции имаше тайници от затворен тип и се наложи направени разрези по конструкцията, при което бяха установени във всяка една от носещите греди плексигласови кутии, в които бяха поставени пакетите с хероин. Това всъщност най- вероятно са "бутафорни машини".

 

Стефан Бакалов, шеф на отдел "Борба с наркотрафика", коментира пътя на наркотика:

 

"Става въпрос за трафик на хероин по така наречения "кавказки път". Това е един от традиционните случаи на трафикиране на хероин към Западна Европа".





След 2008 г., когато в Бургас е разкрита контрабанда на 375 кг хероин, това е новото рекордно количество открито от този наркотик, отбеляза административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас - Георги Чинев:

 

"Това е рекордно най-голямото количество наркотични вещества, залавяно на територията на Бургас", категоричен бе той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2329 |12.08.2024 "Не съм удовлетворен от работата си": Иранският вицепрезидент подаде оставка . 1| 2242 |12.08.2024 Израелските сили продължават операциите си в близост до Хан Юнис в ивицата Газа . 3| 2228 |12.08.2024 Мъск ще интервюира републиканеца Тръмп в социалната мрежа "Х" . 4| 2274 |12.08.2024 Журналист: Целта на украинските действия е да покажат на руското общество, че Путин не е всемогъщ и не контролира всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads