Реклама / Ads
34| 4338 |11.02.2024 НОВИНИ

"Решенията се взимат от други хора, на друго място". Радев не пропусна да нахока сглобката и говори за Нотариуса

.
Източник: личен_архив
Бъдете сигурни, че както съм казвал, ще изпълня Конституцията. Ще проведа консултации при мен, след това ще връча мандат на първата политическа сила - ГЕРБ за съставяне на правителство. 
 

Това заяви президентът Румен Радев по повод предстоящата ротация и споровете между партньорите за поста на външния министър.

 

"Устойчивост в политиката може да се гради само ако тя почива на ясно принципи и ценности. Но прекалено големи компромиси, води до резултати, които не са в полза на българските граждани", допълни президентът.




"Не искам да се меся в работата на правителството. Това е въпрос, който ще решат коалиционните партньори. Но това, което остава като впечатление в българските граждани, покрай всички тези дразги, че няма значение как са разпределени министерските кресла. Решенията се взимат от други хора на друго място", каза още Радев.

 

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов-Нотариуса, заяви още пред журналистите в Банско президентът Румен Радев и добави: "Ще използвам всички инструменти, с които разполага президентската институция, за да настоявам този случай да бъде разнищен този път докрай."


"Ако и сега институциите оставят този случай да бъде потулен и държавата да бъде оплетена в зависимости, това управление не може да трае дълго", каза още Радев. Мартин Божанов беше убит миналата седмица в София, а след смъртта му стана ясно, че от 2004 г. до настоящия момент има 25 преписки и досъдебни производства, в които той е бил обвиняем, жалбоподател или свидетел. Той е разследван и в рамките на досъдебно производство в Софийската градска прокуратура за организирана престъпна група, създадена с цел натиск към магистрати, имотни измами, пране на пари.


"Разнищването на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт, единствено с политическа протекция", каза още Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4160 |11.02.2024 Тръмп заяви, че би насърчил Русия да нападне държава-членка на НАТО . 6| 2875 |11.02.2024 "Най-сърдечна благодарност за добрите пожелания от последните дни“. Чарлз III с първо изявление след диагнозата . 7| 2646 |11.02.2024 Иванка Шалапатова: Няма повод за притеснение. Финансовото състояние в страната е добро . 2| 2871 |11.02.2024 Проф. Попов: COVID-19 за радост отиде на по-заден план, но дебне зад ъгъла и пак ще се появи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads