Реклама / Ads
0| 3181 |27.06.2022 НОВИНИ

Росен Плевнелиев с нови теманета към Борисов - бил мъдър, готов да дръпне назад и се оттегли

.
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов
”Винаги съм си мечтал проевропейските сили у нас да се смирят и да се обединят. Може би няма да стане в този парламент. Това трябва да се случи най-после. Да се отдръпнат малко назад. На Христо Иванов му прави чест, той се дръпна назад. Бойко Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително в разговори с мен. Кирил Петков трябва да го направи.
 

Бойко Борисов винаги е бил за европейското развитие на България. Винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И съм сигурен, че той би бил част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в Еврозоната и в Шенген. Обратното е съсипия", каза още Плевнелиев пред bTV.


"Това е актуално негово твърдение. Вчера говорихме. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов, той я е създал и той ще продължи да бъде в нея основния фактор. Но също така самият той знае много добре, което и Радев ще разбере след време, че след като сте били 8-10-12 години всеки ден по телевизията, всеки ден отпред на барикадата, да работите за държавата, това води до една степен на изхабяване. Хората ще искат да видят нови лица. Борисов работи, той има ново младо поколение. И аз не разбирам какъв е проблема на Кирил Петков да си говори с хора като Дани Митов, Томислав Дончев, Катя Захариева, списъкът е много дълъг. Защо той ги обвинява, че са мафия? Катя Захариева работи в моя кабинет и с Христо Иванов, и с Асен Василев", добави той.


"Борисов е мъдър, той разбира, че имаме един страхотен сценарий пред нас, ако постигнем това обединение - фабрики, инвестиции, 30 милиарда еврохондове, модернизация, ускорена на България, влизане в Еврозоната, и тогава вече ГЕРБ ще е изпълнила това, за което те са се появили - европейското развитие на България ще приключи тогава, когато бетонираме България в Еврозоната. Хърватия бяха зад нас, а сега заводът на Бентли отива при тях", подчерта той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3705 |26.06.2022 Надежда Нейнски: България защити националния си интерес. Целта на "фоновия шум" беше да не се вдигне ветото . 0| 3095 |26.06.2022 Най-малко една жертва на новите ракетни удари в Киев . 0| 3068 |26.06.2022 Кулеба: Лидерите от Г7 да отговорят на новите удари над Киев . 0| 3013 |25.06.2022 65.63% от имащите право на глас съдии са гласували за нови членове на ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads