Реклама / Ads
6| 5746 |19.05.2018 ПОЛИТИКА

Розопроизводителите на бунт, блокират пътища в Пловдивско /обновена/

.
Розопроизводители от Брацигово, Стрелча и Бяга блокираха за един час главния път Пещера- Пловдив. Заради протеста беше въведен обходен маршрут. Пред кореспондента на БН те се оплакаха, че не знаят изкупните цени в деня на брането и, че според сегашните тарифи, трябва да съберат 4 тона розов цвят, за да си докарат една депутатска заплата.
 

 Във вторник представители на розопроизводителите от Пазарджишко ще бъдат в парламента. Километрични задръствания се образуваха на пътя Пловдив - Карлово в района на град Баня заради протестна блокада на розопроизводители, недоволни от ниските изкупни цени.  Производителите разсипаха на пътя розов цвят и вдигнаха плакати с исканията си. Те отказаха да пропускат коли и за минути се образуваха огромни колони от автомобили. Протестиращите казаха, че искат спешна намеса на държавата и цените в момента ги убиват.

 

През блокадата успя да премине министър Порожанов, който призова всички на пътя да дойдат са на преговорите в Карлово. Производителите се обърнаха към министъра с думите:

 

"В  момента сме на нула.  На 1.60 лв. даже изкарване пари от собствения си джоб, ходим и теглим заеми, за да може да си платим на работниците, защото не може да им платиш. Ние сме измамници и лъжци, за да не си платим. Цена под 3 лева  е просто убийствена. Няма как да съществуваме. По-добре да не правим нищо, да заминаваме в чужбина, да си пращаме децата там. Тука няма алтернатива! Може би целта на държавата е такава - всички да заминем за чужбина?!"

Протестиращите пропускат автомобили за кратко, но на практика блокадата продължава.

 

За да тушира недоволството земеделският министър Румен Порожанов е организирал среща в Министерството с представители на дестилериите в неделя в 11 часа. Министърът покани и производителите, за да се стигне до обща позиция как да продължи кампанията в оставащите 4 седмици, за да не остане неизкупено количество суровина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11440 |18.05.2018 В. Енчев: С ”ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЯ” Каракачанов пак предаде България! . 9| 13124 |17.05.2018 Бабикян за Фрог: Лидерите от ЕС охладиха фанфарите на Борисов за Западните Балкани . 8| 6464 |17.05.2018 Туск към Тръмп от София: С приятели като теб кой се нуждае от врагове . 13| 7396 |15.05.2018 Мартин Димитров: Има договорка между ГЕРБ, БСП и Москва за рестарта на ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads