Реклама / Ads
5| 4827 |20.11.2019 НОВИНИ

Румен Овчаров: Опозицията в БСП загуби битката

.
Румен Овчаров
Опозицията на Корнелия Нинова се изчерпа. Тя стигна до аргументите - дайте да я махаме, защото тя не ме подкрепя за евродепута. Личностните спорове никога не са помогали в БСП. Опозицията трябва да разбере, че е загубила битката с Нинова. Когато водихме принципни, а не личностни спорове в БСП, тогава имаше смисъл от това говорене на опозицията.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ бившият председател на БСП-София и бивш енергиен министър Румен Овчаров.

 

Твърдението на Кирил Добрев, че Сергей Станишев е бил занесен на моряшко столче в министър-председателския кабинет от Румен Петков и самия Овчаров, той коментира с думите: "Сергей Станишев си има своите качества и не трябва да бъде подценяван. Когато беше премиер, България се развиваше най-добре за всичките 30 години преход. Тогава съм го подкрепял, както и Румен Петков."

 

Овчаров коментира и темата за отминалите местни избори.

"Аз познах изключително точно резултатите от изборите. Казах, че ще имаме двама-трима районни кметове в София. Малко съм разочарован от броя на общинските съветници. За мен резултатите от тези избори са добри за БСП. Партията направи крачка. Мая Манолова беше много добър ход. БСП за пръв път призова официално да се гласува за десни кандидати. Това показа, че левите чугуни са по-гъвкави от десните чугуни. Аз, в моя район, гласувах за десен кандидат за кмет и той увеличи двойно резултата си и спечели. Ако десните чугуни, бяха гласували за нашите кандидати на балотаж, ГЕРБ щеше да претърпи сериозни поражения. ГЕРБ ги беше страх от тези избори и те впрегнаха всички сили, за да ги спечелят. ГЕРБ си изигра играта - корпоративен вот, купен вот, недействителни гласове. Всички тези фактори доведоха до спечелването на изборите. ГЕРБ усещат много добре, че вече не са безалтернативни. Бойко Борисов също го усеща", завърши Румен Овчаров. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5438 |12.11.2019 Румен Радев се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа . 21| 5836 |10.11.2019 Румен Радев: Демокрацията ни буди повече тревога, отколкото успокоение . 15| 6048 |09.11.2019 Румен Христов: Разочарован съм от „Демократична България” . 9| 5052 |04.11.2019 Проф. Александър Маринов: Инструментариумът ГЕРБ е изчерпан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads