Реклама / Ads
36| 9147 |01.05.2021 НОВИНИ

Румен Радев: Нечувано и невиждано! Доживяхме ГЕРБ да ме призовава да наложа вето

.
Президентът Румен Радев Източник: БГНЕС
От кого имаше призиви за вето? Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето. Нечувано и невиждано. Взех това решение, защото честните избори са приоритет, защото правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване и пречеше на българите в чужбина да гласуват. Твърде дълго бяхме европейски рекордьор по недействителни бюлетини. Няма основание промените да се бавят.
 

Така президентът Румен Радев обясни скоростното обнародване на изборните промени.

 

„Вие какво искате – бавене и хаос или организация? При положение, че отидем към служебно правителство, няма да мислим едва тогава какво да правим“, обясни той пред журналисти в Първомай, където беше посрещнат с аплодисменти.

 

„Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива някакви права над нея, са евтина пропаганда. И преди, и сега държавният глава не избира, а назначава с указ членовете на Централната избирателна комисия, посочени от Народното събрание“, уточни Радев.

 

Той не даде отговор дали е готов със служебното правителство, но увери, че ще изпълни конституционните си задължения, ако се стигне до там. Радев не потвърди и нито едно от имената за кандидат-премиер, които се въртят из медийното пространство.

 

Той изрази надежда днес българските социалисти успешно да оползотворят възможността си за съставяне на кабинет, за да отговорят на очакванията на избирателите.

 

Президентът не пропусна да честити празника на труда на българите. За предстоящия Великден той пожела надежда, „за да възродим вярата в собствените си сили и държавата на духа, за която всички мечтаем“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3947 |30.04.2021 Румен Чолаков: В парламента се води открита война между тройния съюз на статуквото и Антантата на протеста . 31| 8887 |29.04.2021 Инструментът в ръцете на Господ не чу, че „Гешев е позор“ . 5| 3145 |28.04.2021 Проф. Румен Гечев: Планът за възстановяване има изключително значение за България и трябва да бъде внесен в ЕК навреме . 6| 3232 |27.04.2021 Румен Гечев: БСП няма да търси подкрепа в парламента, а от избирателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads