Реклама / Ads
5| 3099 |16.02.2024 НОВИНИ

В Русия мислят, че е умрял Навални. Навални бе убит. А умря Русия

.
“В Русия мислят, че е умрял Навални. Навални бе убит. А умря Русия”. Думите принадлежат на Роси Михова, журналист на свободна практика, автор в “Дневник”. Докато информацията за смъртта на руския позиционер все още няма потвърждение, а адвокатите му пътуват към Сибир, където Навални излежаваше присъда в наказателна колония с изключително строг режим по изфабрикувани обвинения, поглеждаме към филма "Навални", спечелил "Оскар", който освети скритите в сенките отровители на руския опозиционер и тръгна по петите на агентите от ГРУ и поръчката, дадена от Кремъл Навални да бъде ликвидиран.
 

“Навални” спечели “Оскар” за най-добър документален филм миналата година. На сцената съпругата му заяви, че съпругът й е в затвора, защото казва истината.

 

“Алексей, мечтая за деня, в който ще бъдеш свободен и страната ни ще бъде свободна. Остани силен, любов моя”, каза жена му Юлия, която се присъедини на сцената в Лос Анджелис заедно с екипа зад филма “Навални”, част от който е и българският журналист Христо Грозев. 

 

Навални беше арестуван при завръщането си в руската столица през януари 2021 г., след като прекара пет месеца в германска болница. Опозиционерът се лекуваше в Берлин след опит за отравяне. Смята се, че покушението срещу Навални е било поръчано от Кремъл. Руското правителство отрече всякакво участие в отравянето.





Документалният филм проследява политическия възход на Навални, най-известният опозиционер на руския президент Владимир Путин. Продукцията се фокусира върху разследването на сайта Bellingcat.

 

В своята благодарствена реч режисьорът Даниел Роър посвети наградата на Навални и “всички политически затворници по света“.

“Алексей, светът не е забравил вашето жизненоважно послание към всички нас. Не можем, не трябва да се страхуваме да се противопоставим на диктаторите и авторитаризма, където и да надигне глава той”, каза Роър.

 

“Навални” е филм  с очевидна политическа острота, направен след началото на руската инвазия в Украйна.

 

Филмът е достъпен за широката аудитория на платформата HBO Max в България.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5039 |16.02.2024 Христо Грозев: Навални най-накрая беше убит от Путин. Той бе едиственият, който можеше да го смени /обновена/ . 1| 2413 |16.02.2024 Още 5 районни организации на БСП в София подкрепиха действията на общинските съветници в СОС . 0| 2400 |16.02.2024 С поредица от събития ще бъде отбелязана 146-ата годишнина от Освобождението на Русе . 67| 20450 |16.02.2024 Алексей Навални почина в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads