Реклама / Ads
28| 5795 |20.08.2024 НОВИНИ

Руските тайни служби саботират обучението на български пилоти от американски. Замесват и „Дондуков“ 2?

.
Американски военни пилоти ще летят в България и ще обучават свои български колеги на тънкостите при управление на бойните F-16. Това съобщават от руското посолство в София в доклад към Кремъл. Подчертава се, че въпросните пилоти са пенсионирани неотдавна и още са в активна летателна възраст и умения.
 

Според въпросния доклад, това било тайна договорка между София и Вашингтон, за която руските служби узнали и се опитвали да осуетят. Засега те успявали да го направят чрез влиянието на хора от Президентството в българската армия и по-специално във ВВС на България. Тази информация бе споделена пред Фрог нюз от дипломатически източник, пожелал анонимност.

 

В същия доклад се описват и целите на проведеното в момента съвместно българо-американско военно-въздушно учение „Тракийско лято 2024“. То стартира на летище Крумово до Пловдив.

По този повод са активирани тролове, които заливат мрежата с „факти“ как американските самолети изпълнявали задачи, застрашаващи здравето и живота на българските граждани. За пореден път те твърдят, че от въздуха американците изпускали отровни химикали над територията на България, което е пълна глупост и е опровергавано многократно. Става дума за изтърканата конспиративна теория - т.нар. кемтрейлс. "Аргумент" са следите, които самолетите оставят, уж те били резултат от разпръскване на отровни химикали. Пълна измама, разбира се, но има хора в България, които продължават да вярват на подобни абсурдни внушения.

 

Да не забравяме, че почетен руски консул за Пловдив е бизнесменът Георги Гергов, който не крие топлите си връзки с руската посланичка Елеонора Митрофанова и преклонението си пред режима на Путин. Провеждането на учението „Тракийско лято 2024“ до Пловдив е подходящ повод руските служби и техните български проксита до най-високите етажи на държавата, да се опитат да внушат, че САЩ са заплаха за националната сигурност на България.

 

Всъщност е точно обратното. Преди дни „изтече“ секретна информация и документи от руските служби. На картите потенциалните цели в България са три. Едната вероятно е в района на Дунав мост и АЕЦ- Козлодуй, втората е военната база на НАТО край Ново село, а третата вероятно е в района на южната ни граница, около КПП Капитан-Андреево.

 

Експерти коментираха, че това вероятно е „контролирано изтичане“, за да бъдат сплашени страните, отбелязани на картата като цели на руски ядрени удари. В това число и България. Странното в случая е, че на българска територия има три цели, а на турска – само една. А Турция участва с втората по големина армия в НАТО и там се намира една от най-големите бази на алианса – Инджирлик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2322 |20.08.2024 Американското разузнаване разкри: Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на Тръмп . 6| 2370 |20.08.2024 Орлин Колев: Президентът не може да налага волята си за състава на бъдещия служебен кабинет . 2| 2320 |20.08.2024 Проф. Пламен Киров: Отказът на Радев да издаде указ е в правомощията му. Той не е нотариус, който да заверява чужда воля . 14| 2463 |20.08.2024 ISW: Визитата на Путин в Азербайджан е опит да се измести вниманието от украинското нахлуване в Курска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads