Реклама / Ads
9| 3094 |16.03.2024 НОВИНИ

Руслан Трад: Кръговете срещу Путин да вземат решение дали да подкрепят бунтовническите сили с финансиране

.
Руслан Трад
"Бунтовническите части разбират добре, че властта в Москва няма намерение да се съобразява с резултати и протести на либералната опозиция. В момента основното внимание вътре в РФ, е насочено към използването на оръжие срещу властите", пише журналистът и анализатор.
 

Руслан Трад, журналист, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

По официални данни само в първия ден на изборите в Руската федерация са били подпалени най-малко 15 избирателни секции. Това никога не се е случвало на избори в историята на Руската федерация и идва на фона на предизвикателства по границата с Украйна. Вече четвърти ден руски бунтовнически формирования, под надзора на украинското военно разузнаване, извършват диверсионни и бойни операции в Курска и Белгородска области на Руската федерация.





Съобщенията на руското министерство на отбраната за унищожаването на стотици "терористи" и десетки танкове не промениха позицията на регионалните власти, които обявиха евакуация от пограничните села, докато бойните действия продължават.


Трите основни руски бунтовнически формации - Легион "Свобода на Русия", Руски доброволчески корпус (РДК) и Сибирски батальон, са съставени не само от етнически руснаци, но и жители на няколко републики. Този път, за разлика от последните нахлувания в Белгородска област, те разполагат с повече оръжие и военна техника, но също така кореспондират по-успешно с населението, благодарение на което получават данни за местоположението на части на руската армия и ФСБ.


Според анализатори, една от целите на кампанията в Белгородска и Курска област, е саботирането на изборния процес. Но изборите са само много повърхностният слой - като граждани на Руската федерация, бунтовническите части разбират добре, че властта в Москва няма намерение да се съобразява с резултати и протести на либералната опозиция. В момента основното внимание вътре в РФ, е насочено към използването на оръжие срещу властите.
Историята на Руската империя и Руската федерация е показателна.


Руснаците през 13 век не са били много взискателни към алчните си князе, които не са могли да отблъснат само 30 хиляди монголци, в резултат на което напълно унищожават руската държава. Дори напротив, оцелелите се сплотяват около промонголския род Всеволодович, а най-яркият му представител Александър Невски става светец на руската църква.


Дали московчани са имали претенции към Дмитрий Донски, избягал от Тохтамиш от Москва през 1382 г., или към Иван Грозни, който оставя Москва на милостта на кримските татари през 1572 г.? Не - и двамата днес се смятат за велики исторически личности.


Когато по време на Смутното време полските сили опустошават цяла Русия, избивайки почти половината от населението, на Земския събор през 1613 г. руснаците избират за цар Михаил Романов, който преди това се е заклел във вярност на крал Владислав и е седял в Кремъл заедно с полските си господари по време на обсадата на Москва от Кузма Минин и Дмитрий Пожарски.







Дали съветските граждани са имали някакви въпроси към Сталин, заради чиито военни и политически грешки Червена армия е смачкана в началото на войната и който по-късно "поправя" грешките си на гърба на десетки милиони мобилизирани хора? Отново не: именно след войната любовта на руснаците към Сталин е била в своя максимум, а днес името му е реабилитирано от кръга около Владимир Путин.


В настоящия случай всички опити да се засрами правителството или Путин са обречени на неуспех - историята показва, че масовият руснак винаги споделя нещастието с правителството си. Самата идея, че правителството трябва да носи отговорност пред народа, в Руската федерация е смъртоносна. Съдбата на Алексей Навални или Борис Немцов потвърждава историята.


Всичко това не означава, че всякакви действия и операции срещу Путин са безполезни - напротив, би трябвало да улесни планирането им. А именно: трябва да се отчитат само два фактора - военен (поражение) и икономически (нанасяне на щети), без да се хабят ресурси за планиране на психологическия фактор (отношението на руснаците към правителството). В този момент, либералната опозиция и онази част от националистическите кръгове, които са срещу правителството на Путин, трябва да вземат решение дали да подкрепят бунтовническите сили с финансирането им.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4022 |16.03.2024 Индийският флот пресрещна отвлечения "Руен", поиска сомалийските пирати да се предадат . 6| 4055 |16.03.2024 21 са загиналите в Одеса след подлия удар на Русия. Украйна евакуира жители на Сумска област /обновена/ . 4| 3208 |16.03.2024 България се сбогува с патриарх Неофит /обзор/ . 17| 4014 |16.03.2024 Мастило в урната, горящи бюлетини и коктейл "Молотов" - изборите на Путин срещнаха пречка /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads