Реклама / Ads
62| 11518 |22.06.2019 АКТУАЛНО

Руснаци след „Пряката линия“ с Путин: Очевидно той живее някъде другаде

.
17-та „Пряка линия“ с руския президент Владимир Путин, традиционно премина „при голям интерес на руските граждани“. Държавният глава отговаря четири часа и седем минути на 81 въпроса, което е най-важно за прокремълските медии и наблюдатели. Въобще изявата на Путин няколко дни е новина номер едно. Много експерти, аналитици и политолози се втурват да превеждат какво точно е искал да каже президента за живота на хората, икономиката на страната, живота в страната и някои битовизми, пише Нюз.ру.
 

В същото време действителността е доста разлина. Повечето руски граждани са все по-далеч от подкрепа за политиката на Путин, настроени са скептично, критично и песимистично за управлението на страната. Твърденията на Владимир Путин за стандарта на живот в Русия будят само усмивки. Обещанията, че икономиката на страната ще постигне успехи чрез държавни проекти предизвикват недоумение. Незнанието на президента как живеят хората и колко струва всеки месец за тях – силно ги дразни.







Затова и пропагандните твърдения, че поредната „Пряка линия“ е „откровен диалог между президента и хората“ предизвикват единствено ирония и нерядко гняв.

Ето някои коментари по този повод.

 

Беня Датлов: Задават на Путин въпрос: „Защо стандартът на живот е нисък и живеем лошо?“ А той отговаря: „Живеете добре!

 

Проф. Преображенский: Путин признава, че чувства отговорност за корупцията в страната. Вече 20 години чувства. Готов е още 20 години да чувства. Герой.

Тежко му е.

Загрижен е за Русия.

 

Руста Адагамов: Хората от Тюменска област молят Путин да им пусне вода. Това е виц, разбира се, както и цялата „Пряка линия“. Представете си, как жителите на Калифорния или на Небраска молят президента на САЩ през телевизора да им прекара вода или да им извози боклука.

 

Леонид Гозман: Путин „не го попитаха“ за пенсиите (това не е интересно и важно за никого), „не го попитаха“ и за куфарчетата (корупцията във властта). И, разбира се, никой не попита и не се интересува, ще си тръгне ли през 1024 година или ще продължи да си седи, както досега?

 

Фьодор Крашениников: Путин обясни, че Русия е загубила пет пъти по-малко от санкциите срещу Москва, а Европейският съюз е загубил 240 милиарда евро. Затова там здравеопазването, пенсиите и заплатите са много зле…

 

Игор Глебов: Владимирмладимирович буквално ни обясни:

Бедните са богати.

Гладните са нахранени.

Болните са излекувани.

Крадците са опора на държавата.

На глупаците каза, че живеят във велика страна.

На умните нищо не казва, защото те, разбира се, не го гледат.  

 

Женя Медведев: Един милион глупаци се обръщат с молба към Путин да им реши проблемите, а той 20 години им ги създава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11493 |21.06.2019 Магистрала ”Хемус” се руши година след ремонта . 14| 9464 |18.06.2019 КПКОНПИ подхваща Гешев след разследване на Фрог и сигнал на БОЕЦ. Да видим... . 7| 8280 |11.06.2019 АЕЖ пита за изявата на прокуратурата в Пловдив, иска разследване и наказание за ПИК . 19| 14527 |01.06.2019 Промяна на трудовите договори предлага Нова тв на разследващи журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads