Реклама / Ads
8| 4802 |17.06.2021 НОВИНИ

Събарят незаконната постройка на Румен Гайтански - Вълка край яз. Искър

.
Изравняват със земята сараят на Румен Гайтански - Вълка в ловното стопанство край яз. Искър. Това е наредил главният архитект на Столичната община арх. Здравко Здравков. Незнайно защо това се случва чак сега - скандалът с незаконното строителство в ловния парк гръмна преди година, а прокуратурата разпореди ДНСК общината да направят проверки.
 

Сградата се намира на голяма територия. Тя е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, греди и плочи, като стените са тухлени зидове. Обектът се намира в гора на 200 м. от източния бряг на язовир "Искър" върху площ от 1.5 дка, 

 

Заради денивелацията на строежа е изградена и подпорна стена с дължина около 100 м. Теренът е предоставен за управление на “Югозападно държавно предприятие“ ДП – Териториално поделение Държавно ловно стопанство “Искър“. Строежът е извършен от “Био Майнинг“ АД.

 

Фирмата строител и ловното стопанство са обжалвали, но не са представили доказателства за законността на строежа. Срокът за доброволното премахване на сградата е 60 дни. Ако това не се случи, строежът ще бъде премахнат принудително, посочват от Направление “Архитектура и градоустройство” към СО. 

 

Решението обаче подлежи на обжалване и то може да бъде атакувано в съда, както вероятно ще стане. Причината - това не е първият подобен случай. През октомври миналата година две възражения след проверка на място на район “Панчарево” констатират, че строежите са незаконни. Гайтански праща възражение до ГН “Архитектура и градоустройство”, които в крайна сметка потвърждават същото. 

 

Румен Гайтански - Вълка е едно от скандалните имена в обществено-политическия живот у нас. Последният път, в който той изплува на гребена на медийния поток, бе при разкритията за отпуснатите многомилионни кредити от Българската банка за развитие на шепа фирми, близки до властта. Твърди се, че някои от тях са свързани именно с Гайтански.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3502 |08.03.2021 Щом съдът е казал… Събарят част от Южната крепостна стена в Созопол . 17| 4621 |09.09.2020 Събарят част от постройките в парк „Росенец“ догодина. МС трябва да даде пари . 15| 4742 |04.08.2020 Багери влязоха в ромския квартал в Ст. Загора, събарят 97 незаконни постройки . 8| 5867 |27.05.2020 Събарят старата детска болница. Ще строят нова на същото място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads