Реклама / Ads
0| 6707 |11.06.2010 НОВИНИ

Събирали побойници и заблудени за хора на Баретата

.
Петър Йорданов (със синята блуза) стана човек на Баретата
Побойници, с присъди за убийство и заблудени граждани са обвинени като част от групата на Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата.
 

Това разказа за Frognews.bg съпругата на подсъдимия Петър Йорданов. Преди време той лежал в затвора заради извършено убийство при спречкване със свой познат. Когато излязъл на свобода, Йорданов претърпял катастрофа и получил счупване на таза. Веднага след това той се сбил с наркоман и бил задържан, след което прокурорите го изкарали, че е човек на Баретата. Съпругата изобщо не познава Златомир Иванов и твърди, че след извършеното убийство преди десет години, съпругът й изобщо не се е занимавал със съмнителни типове. Преди това той е бил управител на заведение „Торино” в кв. Красна поляна. По време на днешното заседание жената се опита чрез свой познат да даде бележка с любовно послание на любимия си, което предизвика смут сред съдебната охрана и листът хартия беше конфискуван.

Жената разказа и за друг подсъдим по делото Страхил Колев, който твърдял, че познава Златко Баретата и всички от групата му. За изненада на обвинителите обаче всички останали подсъдими казали, че изобщо не са виждали този човек. Днес същият подсъдим закъсня за съдебното заседание, след което, вместо сред подсъдимите, се настани между журналистите. Съдебният състав набързо направи забележка на Колев, който седна сред тези, за които твърди, че познава. Заради многото хора в залата защитата на Златко Баретата поиска заседанието да бъде преместено в по-голяма съдебна зала. В момента делото продължава.

Frognews.bg припомня, че срещу Баретата е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група с цел трафик на наркотици и подготовка на няколко убийства. Преди да бъде арестуван, Баретата обвини конкурента си Димитър Вучев – Демби, че го е натопил. Впоследствие Демби заяви, че Баретата стои зад убийствата на Никола Иванов – Бобъра и Георги Нацев, както и зад стрелбата срещу покойния Антон Милтенов–Клюна и Радослав Велков.

През април при акция на МВР и прокуратурата проведена в София, Перник, Варна и Бургас бяха задържани 22-ма от хората на Баретата. В ареста обаче бяха оставени само четирима - Мартин Димитров от Перник, Петър Стоянов и Валентин Луков от Варна и Петър Горанов.

Няколко месеца по-късно основният свидетел на прокуратурата Ивайло Серафимов оттегли показанията си срещу Баретата и набеди другия свидетел по делото – Димитър Вучев–Демби, че го е притискал и карал насила да свидетелства. Третият свидетел Тихомир Георгиев също показа известни колебания в показанията си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5406 |26.10.2009 Галеви събирали 1500 лв. "такса спокойствие" . 0| 4704 |08.10.2009 Заблудени сомалийски пирати атакуват френски военен кораб . 0| 5966 |21.03.2007 Като хайдушка дружина събирали рейнджъри за Ирак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads