Реклама / Ads
23| 2749 |20.03.2024 НОВИНИ

Сачева: ГЕРБ вече не приема Асен Василев да е финансов министър

.
Деница Сачева
"ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър". Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.
 

Според нея всички имена, които Мария Габриел изчете при президента Румен Радев са били предварително договорени. „Тези 11 души, които са си подали самоотводи, са министри в момента. Те са хора, които ни бяха представени като експерти. Съгласно декларацията те са поели ангажимента да са министри 18 месеца и те трябва да носят своята отговорност към българския народ, а не пред Асен Василев“, каза Сачева в ефира на bTV.





"След скандалното изявление на Асен Василев, че Мария Габриел не може да бъде премиер на България, за ГЕРБ-СДС разговорите по-скоро са приключили. Оставям една врата заради отговорността към държавата. Но ние няма да допуснем Мария Габриел да бъде обект на такова отношение. България никога повече не може и не трябва да има министър на финансите, който се казва Асен Василев", посочи тя малко по-късно, само че по NOVA.

 

"Асен Василев се стремеше първият мандат да бъде изчерпан още от самото начало. Това е и отговорът на въпроса защо трябваше да се бърза. Ние преговаряхме в продължение на осем дни. Изчерпахме всички големи и важни теми, по които трябваше да има съгласие. Бяха останали малки подробности", уточни тя. 

 

"Тези преговори сякаш нямаха край. Всеки ден се идваше с нови искания, вкарваха се нови неща за договаряне. Затова казахме, че трябва да се сложи край – нямаше смисъл да продължаваме да изпълняваме сценария на „Продължаваме Промяната”, посочи Сачева. 

 

"По никакъв начин не сме застрашили основните стратегически приоритети, по които трябва да работи държавата - съдебна реформа, Шенген и еврозона", подчерта тя. 





Депутатът обясни, че ГЕРБ-СДС не вижда отговорно поведение отсреща. „За нас е важно да има правителство. Изключително сериозно се отнасяме към тази отговорност, защото това означава да прекъснем процесите, които са свързани с Шенген, еврозоната. Сътресения, които не биха се отразили добре на социално-икономическото развитие на страната. Но ако ПП желаят да има такова безотговорно поведение, то в крайна сметка може би ще стигнем и до избори”, каза Сачева.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5769 |20.03.2024 Министерството на енергетиката не казва дали изтеклата пътна карта с "Газпром" е автентична . 21| 4309 |20.03.2024 Асен Василев: С първия мандат е приключено! . 6| 2742 |20.03.2024 Министър Тагарев: Името ми беше споменавано многократно. Благодаря за тази реклама . 9| 5728 |20.03.2024 Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна от €60 000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads