Сряда, 18 Октомври 2017, 18:00
Frognews
0| 3160 |10.08.2016

Съдът: Няма друго наказание за „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна

.
Групата за убийства ”Килърите”
Не може да има друго наказание за тима от групата за мокри поръчки „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна. Това се казва в мотивите на Варенниския апелативен съд, публикувани на сайта на институцията.

Лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста, бизнесмена Георги Вълев и Васил Костов се обзаведоха с най-тежките присъди за убийството на предприемача Румен Рачев и адвокат Петър Лупов. Очаква се скоро ВКС да се произнесе окончателно по тях.  

 

В мотивите си, Варенският апелативен съд казва: Настоящата инстанция прецени, че тримата подсъдими следва да бъдат санкционирани с най-тежкото наказание – „доживотен затвор без замяна”, защото нито едно друго наказание не би изиграло поправително въздействие върху техните личности. Единствено това наказание би обезпечило в достатъчна степен  целите на наказанието, визирани в чл. 36 НК.

 

Магистратите разкриват как точно да действали членовете на престъпната група:

 Подс. Г. В. /Георги Вълев/ е действал като подбудител спрямо подс. П. С./Петър Стоянов/ – осъзнавано му е поръчал срещу обещание за даване на материална облага да организира убийствата на П.Л. /Петър Лупов/ и Р.Р./Румен Рачев/.

 

 Г.В. е избрал П.С., защото е знаел, че той ръководи група за «мокри поръчки», която може да изпълни убийствата. Възлагането на В. към П.С. е било не последният лично да изпълни действията по умъртвяването на двете жертви, а е било като към «представляващ» групата, която да стори това. Г.В. е бил наясно, че в организираното на тези убийства П.С. ще привлече и други лица, които да изпълнят възложената задача. Горното обуславя общност на умисъла на Г.В. с останалите съучастници.

 

П.С. преди предложението на В. не е имал формирано решение да извърши тези посегателства срещу живота на Л. и Р. Именно В. го е мотивирал с обещание за възнаграждение да приеме да организира възложените му две убийства. От своя страна П.С., като ръководител на създаденото от него ОПГ, е наредил на свой подчинен в ОПГ - В.К. /Васил Костов/ да организира изпълнението на убийствата, вкл. да намери физическите извършители. В.К. възложил тази задача на В.П.Ф., които умъртвил П.Л. и Р.Р.

 

 В.К. не само е мотивирал В. Ф. да извърши престъплението, но го е подпомагал в тази му дейност, посредством наставления, разпореждане и обещание за материална облага умишлено да умъртви П. Л. и Р.Р. и в резултат на това въздействие, В. Ф. е пристъпил към умишленото умъртвяване на пострадалите Л. и Р., като при второто убийство е бил подпомогнат и от Г. Г., който набавил л.а., с които са се придвижвали Ф. и Г. Подс. К. като помагач е създал предпоставки за изпълнение на престъпленията – дал е съвети и разяснения относно начина на действията, обстановката, особеностите на обекта и начина му на живот, организирал следенето на пострадалите.

 

Подс.В. /Георги Вълев/ е поръчал без всякакви скрупули ликвидирането на двама души, накърнили финансовите му интереси. Подобна саморазправа не може да бъде толерирана в нито едно съвременно общество. Освен това подобно поведение не е инцидентно – преди това той е поръчвал два побоя и палеж на лек автомобил.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Явор Куюмджиев: Г-жа Нинова не е Краля-Слънце, изключват Гергов от БСП 0| 22 |18.10.2017 . Министър Кралев - специалист по всичко: от бокс, през БФС до базата на ЦСКА 0| 279 |18.10.2017 . Навални спечели делото в ЕСПЧ 0| 875 |18.10.2017 . Съдът отмени заповед на Бъчварова като министър, МВР дължи пари на служители 0| 1148 |18.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах