Реклама / Ads
6| 2441 |28.06.2024 НОВИНИ

Съдът оправда Камен Донев: Не е обидил директора на Народния театър

.
Камен Донев
Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено по тъжба на директора на Народния театър Васил Василев, който ще трябва да плати разноските в размер на близо 2600 лева, съобщи „Лекс“, като се позовава на информация от съда.
 

Делото беше образувано през пролетта на миналата година и беше следствие на скандала между Василев и режисьора Александър Морфов (виж още тук).

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред бТВ нарекъл Василев „мижитурка“, „човечец“ и казал, че „не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

 

На 18 февруари 2023 г. Камен Донев участвал в предаването „Тази сутрин“. Той бил помолен от водещите да коментира скандала между Василев и Морфов.

 

„В Народния театър станаха неща, които аз тук няма да споменавам, защото влизаме много в кухнята, които са недопустими. Сега, тези неща може и да не нарушават административните правила, но те нарушават моралните и професионални правила, които са се случили и само заради това аз съм убеден, че този човек, който в момента е директор там, трябва на момента просто да бъде сменен. Това е моето мнение, моето лично мнение и не искам да казвам тежки думи, но бих казал, че в изкуството няма място за мижитурки, както и във всяка една област на живота, но особено в изкуството, защото сцената, изкуството, това е една декларация, това е послание, това е изразяване, това е обръщение към хората. Мисля, че Сашо и тук няма какво да коментираме дори, през годините е показал какво е да умееш да правиш това, докато тоя човечец, който в момента е директор, нищо не е показал. Аз даже имах с него преди години една глупава случка, която няма да споделям пред хората и още тогава ми светна лампата, че не е читав човек. Та, по-добре да се маха и да бъде назначен друг директор“, отговорил Камен Донев.

 

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от думите „мижитурка“, „човечец“ и „не е читав човек“.

 

Заради това той подаде тъжба в СРС, в която сочи, че думите на Донев не само са унизили честта и достойнството му, но и са му причинили болки и страдания, сериозен емоционален дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение и като цяло са причина за влошаване на здравословното му състояние. Той не могъл да спи, бил тревожен и притеснен, включително от факта, че много хора, в това число негови близки и колеги, са чули обидните думи, които са накърнили доброто му име и самочувствие.

 

Съдът обаче обяви, че Камен Донев е невинен. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2323 |28.06.2024 Закон "Атентат" в Словакия: Доживотна охрана за Фицо и ограничаване на протестите . 10| 3687 |28.06.2024 Шефът на офицерите от "Атлантик": Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал . 3| 61998 |28.06.2024 Важно за всички със сметка в лева и евро в банката: Обявиха голяма разлика в лихвата . 8| 27391 |28.06.2024 Откриха законови нарушения в предаването „Игри на Волята“ на арестувания Нико Тупарев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads