Реклама / Ads
0| 2225 |12.09.2024 НОВИНИ

Съдът определи отново домашен арест за Георги Георгиев

.
За втори път Пловдивският районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, който е обвинен по случая „Дебора“, съобщи БНТ.
 

Предишното решение бе оспорено от прокуратурата и Георгиев остана в ареста. Днешното решение също ще влезе в сила най-рано след седем дни, ако не бъде обжалвано отново от прокуратурата.

 

Георгиев е в най-тежката мярка за неотклонение от 30 юли миналата година. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда, принуда и заплаха. Преди днешното заседание Дебора Михайлова беше спокойна, че Георгиев все още е задържан. "Бях доста притеснена, но се радвам, че всичко е както трябва да бъде", заяви Дебора.

 

След днешното заседание постъпи ново искане от защитата за смекчаване на мярката. Причината е, че ключовият свидетел, за когото се предполага, че е могъл да бъде повлиян, даде показания. Този свидетел е таксиметров шофьор, който се предполага, че е транспортирал обвиняемия до дома на Дебора в нощта на инцидента. Свидетелят говори при закрити врата и отказа да отговори на въпросите на медиите.

 

„Днес разпитахме основния свидетел на прокуратурата, който твърдеше, че е закарал Георги до определено място. Оказа се обаче, че именно полицията е осигурила транспорта до това място и е посочила къде Георги трябва да е бил спрян“, коментира адвокат Петко Кънев.

 

От прокуратурата заявиха, че на този етап не виждат съществени противоречия в показанията на свидетелите. „Право на защитата е да интерпретира доказателствата както намери за добре и в защита на подзащитния. Ние все още смятаме, че няма основание за изменение на мярката за неотклонение“, заяви Ивелина Косева, наблюдаващ прокурор. Делото ще продължи през ноември с изслушване на вещи лица, а последни обяснения ще даде Георги Георгиев.

 

Припомняме, случаят „Дебора“ е свързан с обвинения срещу Георги Георгиев за тежко криминално престъпление. Георгиев е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда, принуда и заплаха срещу Дебора Михайлова. Инцидентът е станал в нощта на обезобразяването на Михайлова, когато Георгиев се е предполагаемо е използвал насилие срещу нея.

 

Делото придоби широка обществена известност, като основните обстоятелства около него включват и разследване на свидетелски показания, които имат съществено значение за случая. На по-ранен етап от процеса, Георгиев е бил задържан под най-тежката мярка за неотклонение. Сега, след поредното заседание, съдът е решил да замени тази мярка с домашен арест, въпреки че това решение все още може да бъде обжалвано от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 2286 |12.09.2024 По покана на САЩ: Президентът ще лети на изтребител F-16 . 4| 2211 |12.09.2024 Терорът на окупаторите продължава: Трима служители на Червения кръст загинаха в украинската Донецка област . 0| 2448 |12.09.2024 Шестима българи спасени от потъващ кораб край Лефкада . 0| 2218 |12.09.2024 Д-р Орлин Колев: Има много въпроси по отношение на обективността на ВСС и неговата независимост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads