Реклама / Ads
3| 6712 |01.03.2019 НОВИНИ

Съдът отказа да слуша Георги Харизанов по делото „Йончева срещу Борисов“

.
Елена Йончева и Бойко Борисов
Софийски градски съд отказа при втората инстанция по делото на Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов да изслушва нови свидетели, както поискаха адвокатите на Борисов.
 

Делото за непозволено увреждане, заведено от Елена Йончева срещу Бойко Борисов, приключи за един ден в Софийския градски съд. То е втора инстанция по спора с

Бойко Борисов.


През май 2018 г. районният съд осъди премиера Борисов и партия ГЕРБ солидарно да платят на журналиста и депутат Йончева 5000 лева заради обидни и неверни твърдения по неин адрес. Конкретно за изявления на Бойко Борисов в предизборната кампания, че правителството на ГЕРБ било принудено да плати милиони за интервюта на журналистката.

 

Елена Йончева заведе гражданско дело и го спечели – твърденията на премиера останаха недоказани.

 

Днес защитата на Борисов поиска СГС да допусне като свидетел бившият шеф на държавната фирма "Напоителни системи" и настоящ директор на ТВ Европа Георги Харизанов, който знаел за сключени договори между Йончева и БНТ за „немалки суми“. Адвокатите на премиера искаха и данни за повдигнати обвинения (други) на депутката от БСП. Съдът отказа, фактите по делото са изяснени. Чака се решението на съда.

 

В социалните мрежи преди няколко дни се появи видео, което предизвика бурно възмущение, заради участието на Харизанов в предаване на притежаваната от него телевизия, в което той пуши цигара в ефир.

 

През 2017 година, когато Йончева обяви, че ще съди Борисов той коментира думите й ето така: "Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Simeon Djankov за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби."




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4057 |27.02.2019 Спешна помощ отказала да изпрати линейка в столична психиатрия . 0| 4318 |27.02.2019 Съдът няма да изслушва нови свидетели по делото на Йончева срещу Борисов . 1| 4591 |21.02.2019 Съдът отхвърли жалбите на Гинка Върбакова . 2| 4514 |21.02.2019 Нинова: Правителството на Борисов не се е отказало от Истанбулската конвенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads