Реклама / Ads
4| 3980 |08.09.2021 НОВИНИ

Съдът реши: Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври

.
Димитър Бербатов Източник: БГНЕС
Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 12 октомври Това е решил съдът, след като първоначално от БФС отхвърлиха подписката на Димитър Бербатов и клубовете за свикването на извънредни избори. Новината съобщи за bTV самият Бербатов.
 

„Съдът се произнесе по решението на клубовете и конгресът трябва да бъде свикан. Не може да бъде обжалвано. Датата е 12 октомври. Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път“, каза бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“.

 

„Българският футболен съюз отхвърли тази декларация, което беше напълно неправилно. Ние сме щастливи, защото клубовете искаха точно това“, каза още той.

 

В началото на август екипът на Димитър Бербатов внесе с централата 191 подписа (1/3) от клубове от цялата страна, които настояваха мандатът на Борислав Михайлов начело на футболната централа да бъде прекратен, а в края на септември 2021 г. да бъдат организирани избори за нов президент.

 

От БФС впоследствие съобщиха, че са прегледали документите, които са в обем на 900 страници, и са установили нарушения. На пресконференцията на 19 август след събранието на Изпълнителния комитет Борислав Михайлов заяви, че само 6 професионални клуба са се подписали под искането за извънреден конгрес. Останалите са с аматьорски статут и така подписката на Бербатова бе отхвърлена.

 

Това обаче накара екипът на голмайстор номер 1 на националния отбор да се обърне към съда за преразглеждане на подписката и резултатът е налице. Изборът на нов президент на БФС трябва да се състои на 12 октомври.

 

Ако от БФС не искат да го организират, Бербатов заяви, че с удоволствие с екипа му ще се заемат с тази задача.

 

До момента Бербатов е най-сериозният конкурент за поста на Борислав Михайлов. Той обяви, че ще работи с бившите си съотборници в националния тим - Стилиян Петров и Мартин Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3473 |02.09.2021 НС реши: Президентските избори ще са на 14 ноември . 4| 3037 |26.08.2021 Делегация от Конгреса на САЩ се среща с правителството . 13| 3614 |12.08.2021 ВКС реши: Марешки бил осъден неправилно . 14| 3606 |28.07.2021 Подслушвания уж нямало, а спецсъдът издал разрешения за над 70% от СРС-тата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads