Реклама / Ads
5| 4496 |01.10.2023 НОВИНИ

Съдийската организация в Англия призна, че Ливърпул бе съсечен от арбитъра в мача с Тотнъм

.
Изявлението на PGMOL
Организацията PGMOL, която осигурява съдийството на професионалните футболни мачове в Англия обяви публично, че в двубоя между Ливърпул и Тотнъм от 7-ия кръг на Премиър Лийг, загубен от мърсисайдци с 1:2, е допусната огромна грешка от арбитъра. Става въпрос за попадението в срещата, отбелязано от играча на „червените“ Луис Диас, което бе отменено.
 

Информацията бе публикувана на страницата във фейсбук на една от най-популярните спортни медии в света - Sky Sports. Ето и какво пише в позицията на PGMOL:

 

PGMOL признава за значителна човешка грешка по време на първото полувреме на мача между Тотнъм и Ливърпул.

Голът на Луис Диас беше отменен от съдийския екип поради засада. Това беше ясна и очевидна фактическа грешка и трябваше да доведе до присъждане на гол чрез намеса на VAR.

VAR се провали в намесата си.

PGMOL ще извърши пълен преглед на обстоятелствата, довели до грешката.

PGMOL незабавно ще се свърже с Ливърпул след като стигне до заключение за потвърждението на корекция на грешката.”

 

Изключително странно бе поведението на съдиите, отговарящи за системата VAR. До края на мача те така и не показаха схема с линиите спрямо играчите във въпросната скандална ситуация. На повторения на положението от камери се видя, че Диас е почти на метър зад играчи на Тотнъм. В подобни епизоди линиите, които са с различни цветове, показват разположението на играчите до милиметри спрямо засадата. Този път такива нямаше, което е абсурдно.


.
Съкрушеният от съдийската разправа с Ливърпул Юрген Клоп...

 

Съмнения имаше и при отсъждането на два червени картона за играчи на Ливърпул. При положение, че голът на Луис Диас бе признат за редовен, какъвто той бе, целият мач можеше да се развие по съвсем друг начин, коментираха експерти на Острова.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп сподели след загубата: Това е най-тъжният мач, на който съм присъствал. Момчетата се бориха докрай, вложиха силен дух и воля, не заслужават това…

 

Това е първото поражение на Ливърпул от началото на сезона. Без загуба са Тотнъм и Арсенал.

 

Футболната общественост в Англия обаче очаква с огромен интерес крайното решение на Съдийската комисия за очевидното ощетяване на Ливърпул.

Вчера определяният като фаворит за купата в английския шампионат Манчестър сити загуби изненадващо с 1:2 като гост на "Уулвърхемптън". Това бе първата загуба на шампионите от началото на сезона.

 

Това даде повод на стотици фенове да коментират в мрежата, че случилото се с Ливърпул е повлияно от резултата именно в мача на Ман сити. „Шейховете“ собственици на сити не могат да понесат мисълта, че Ливърпул е по-добър и може да оглави класирането, макар и временно, гневни са любители на футбола. Те смятат, че вече няколко мача поред на отбора на Юрген Клоп се правят всякакви спънки от съдии. Български запалянковци сравниха толерирането на Ман сити с отношението към Лудогорец у нас…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3722 |26.09.2023 Прокуратурата ще съдейства на МВР за организацията на местните избори . 1| 3744 |16.08.2023 Ботьо Ботев за убийството на Ал. Петров: Организацията и подготовката на покушението са били много добри . 0| 2526 |10.08.2023 Временна организация на движението по ул. „Самоковско шосе“ ще затрудни движението на пътя гр. София - с. Кокаляне . 2| 4242 |03.08.2023 Съдийската колегия на ВСС с позиция по казуса с обезобразеното момиче в Стара Загора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads