Реклама / Ads
0| 3369 |10.06.2022 НОВИНИ

Сагата с "Капитан Андреево" преляла чашата според Росен Костурков от ПП

.
Овладяването на здравния пункт на "Капитан Андреево" е помогнало на това Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков, който е и зам.-председател на Комисия по земеделието, храните и горите.


"Между нещата има видима връзка, защото напрежението в коалицията започна, когато не беше избран г-н Каримански за шеф на БНБ, нещо което трябваше да бъде предотвратено, когато на Гроздан Караджов не му се дадоха пари на куп, за да ги даде на едни фирми, които са част от мафията в България, но финалната ескалация дойде, когато ние на практика овладяхме този пункт "Капитан Андреево", каза Костурков.


Няколко представители на властта вече са с назначена охрана заради отправени към тях заплахи след сагата на "Капитан Андреево". Иван Христанов, зам.-министърът на земеделието вече заяви, че се страхува за живота и семейството си. Заплахи е получил и Христо Даскалов, директорът на БАБХ. Има още лица, които са били "предупредени", посочи Костурков, сред които и самият той. 


Той е уверен, че ще направят всичко възможно държавата да продължи да контролира пункта "въпреки всичките заплахи и всичкият натиск, който се оказва върху нас".


“Слушах много внимателно Абровски. Бяхме заедно на тази проверка и голяма част от нещата, които каза са или неистина, или са зле интерпретирани. Каза, че няма разлика между това, което е правила частната фирма и това, което прави държавата. Това не е истина. Работеха на една единствена рампа, което значи, че този камион се е обработвал за 6 минути. Това не е възможно за 20-тонен ТИР. Оптималното в момента е около 17 минути на ТИР. Работим на четири рампи. Какво се е правило тогава и какво се прави сега са две различни неща. Другото, което ме притесни, е заигравка с печатите на фитосанитарните инспектори. Такива печати имат само старши санитарните инспектори. Те са последната инстанция и това е нормална практика. Няма нищо нередно”, посочи Костурков. 


"Обвързаност с престъпния свят, обещания, които са давани къде да се разпределят пари. Това с фитосанитарния контрол на границата и каквото направи Абровски преди дни. Да не забравяме, че той е креатура на Мирослав Найденов, а точно в неговите години тази схема беше създадена. Не знам какви връзки има. Знаете вече се говори за връзка между Слави Трифонов и Таки. По тази линия работят службите. Това са нещата, които наблюдаваме и гледаме логически", каза още депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2948 |09.06.2022 Сагата с автокъщата в Борисовата градина продължава, 1800 кв. м. се владеят неправомерно . 0| 3447 |08.06.2022 Христанов за сагата на ГКПП “Кап. Андреево”: Глупости! Няма таен бизнесмен. Държавата си връща контрола, ще влязат милиони в хазната . 0| 3530 |30.05.2022 Спецпрокуратурата си трае дали има развитие по сагата ”Барселонагейт” . 0| 9484 |26.05.2022 Ще има ли продължение сагата “Илчовски”, но с нова версия от ГКПП “Капитан Андреево?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads