Реклама / Ads
37| 5885 |31.08.2013 НОВИНИ

Сакскобургготски дава акъл и автографи

.
Симеон Сакскобургготски
Всички заедно да изтеглим каруцата, ще се оправи ситуацията, мъдро съветва Царят, а хората слушат и искат автографи.
 

Десетки столичани се подредиха за автограф от царя. "Всички заедно да изтеглим каруцата, ще се оправи ситуацията", раздаде акъл той за ситуацията в страната, пише Стандарт. Хората се скупчиха около Симеон Сакскобургготски, минути след като той, сестра му Мария-Луиза и транспортният министър Данаил Папазов валидираха марка с лика на цар Борис III. Церемонията бе в Музея на съобщенията в столицата. А с валидирането на марката бе отбелязана 70-тата годишнина от кончината на монарха. Тя е в тираж от 13 000 бройки и се продава по 1,50 лева. След церемонията хората окупираха царя за автографи. Почитатели на Симеон, филателисти и журналисти се надпреварваха да вземат автографи върху пощенския плик за спомен. Заедно с царя беше съпругата му доня Маргарита и сестра му Мария-Луиза. Симеон заяви, че подир толкова години от затъмнение или пропаганда против периода на цар Борис III валидирането на марката по случай 70 години от смъртта му е много балансиран и повече от уместен акт.
"Трябва да помним историята си независимо от вижданията, разбиранията или убежденията на всеки един. Историята си е една и върху нея се гради самочувствието на един народ" , каза Сакскобургготски. Той изказа от името на семейството си дълбока благодарност за решението да се издаде подобна марка. "Цар Борис е бил неведнъж на марки. Филателията не само е интересно занимание, но същевременно отразява и историята на един народ. В този случай се връщаме към историята, което може да ни служи за поука", добави Сакскобургготски.

Днес в Рилския манастир, където е гробът на последния действащ български цар, патриарх Неофит ще отслужи панихида. Сакскобургготски отрече информациите, че до гроба на баща му ще бъде строена почетна рота. Въпреки това според него няма нищо нередно до осквернения, по думите му, да има 2-ама или 4-има войници за почест. "Мисля, че във всяка европейска страна би било повече от прието", заяви Сакскобургготски. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5731 |26.08.2013 Раздават втори транш ваучери и декодери . 82| 5170 |26.08.2013 БСП дават глас на народа чрез повече референдуми . 87| 5647 |24.08.2013 Сакскобургготски разкритикува протестите . 56| 7426 |24.08.2013 М. Константинов: ГЕРБ 2 да не си дават много зор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads