Реклама / Ads
32| 4490 |21.05.2010 НОВИНИ

С. Сакскобургготски дошъл да ни служи, а го очерняли

.
Симеон Сакскобургготски
Царят знаел кой го е очернял. Репликата за чипа била още актуална. Той не напирал да връща монархията в България. Градинарството му било хоби; обичал и да чете.
 

Актуална е репликата за чипа, обяви по БТВ експремиерът Симеон Сакскобургготски, според когото ние сме вече Брюксел и  всичко, което трябва да се промени, е да станем европейци. Той поиска да обърне поговорката „Не е важно аз да съм добре, важно е на Вуте да му е зле" в „Дай, Боже на Вуте да му е добре, защото и аз ще съм добре". Кръвта вода не става. Би било ужасно да се чувствам тук чужденец, призна дословно царят.

По повод българския маниер на шофиране, той призова отново божията помощ - "Дай, Боже да се научим да шофираме и да спазваме правилата, не заради това, че ще ни глобят".

За здравето на най-големия му син Кубрат, който пострада тежко при катастрофа, той каза, че състоянието му не е добро, но той поне бил стабилизиран. Темата за най-тежките и най-радостните моменти в живота си Сакскобургготски прокоментира философски, акцентирайки върху факта, че за 73 години бил видял какво ли не, имал много тежки моменти и не може да каже кое е най-тежко. Ако човек вярвал, това помагало. С внуците си не се виждал често, защото не е имал време, но от 2009 г. насам все пак повече пътувал и ги виждал.

Зрител поиска да знае за какво би поискал прошка от хората. Симеон Сакскобургготски заяви, че "прошка и друго човек винаги иска". Колко неща, които не съм казал,ми приписаха, че съм обещал, ожали се още той. Много хора очаквали, че той ще се справи сам с магическа пръчка. Преди да започнат да го очернят систематично, хората му вярвали. Царят обаче заяви, че не желае да слиза на това ниво, за да конкретизира, кой го е очернял, въпреки че знаел. Той обаче дошъл да ни служа, а не за друго.

По темата да се върне ли монархията в България царят призова да бъдем реалисти и напомни, че България е парламентарна република с всичките си дефекти. Тя не била перфектна, но се развивала добре. Много монархии в Европа функционирали добре и се развивали демократично, но не трябвало хората да се разделят на монархисти и републиканци. Той бил сигурен, че все повече хора с времето ще оценят центристкото и либералното.

Сакскобургготски четял винаги неща свързани с политиката или историята.

Все още поддържал и лични контакти с много хора от политическия елит в цял свят.

По въпроса за имотите, които си върна, Сакскобургготски добави, че като нормален човек и реалист бил отписал всичко, което баща му и дядо му му завещали преди 55 години. Придобиването на тези имоти било плюс, защото когато напуснал България, получил 200 долара, но успял да издържам семейството си през всички години преди да се върне.

Градинарството ми е хоби, разкри още царят.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5577 |11.02.2010 Р. Петков: Забравихме да благодарим на Костов, Сакскобургготски и Станишев . 21| 6435 |04.06.2009 Доган, Сакскобургготски, Костов били сред най-крадливите политици на България . 20| 5300 |16.03.2009 Ако Сакскобургготски е самолет, Борисов е кола по бг пътища . 34| 4944 |23.02.2009 Балонът "Б. Борисов" щял да се спука като балона "С. Сакскобургготски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads