Реклама / Ads
3| 6819 |11.11.2019 НОВИНИ

Само фирми ще имат право да регистрират бусове и леки камиони

.
Източник: БГНЕС
Физически лица вече няма да имат право да регистрират микро- и други видове бусове след въвеждане на законодателни промени. Така управляващите се опитват да се справят със сивия сектор в транспортния бранш.
 

Промените са записание в проект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, публикуван за обществено обсъждане.

 

Превозните средства от категории М2 и М3 са предназначени за превоз на повече от 8 пътници, а превозните средства от категория N3 са предназначени за превоз на тежки товари. Тези превозни средства се използват за търговска цел, а в същото време няма пречка да се регистрират на физически лица, което е предпоставка за извършване на нерегламентирани превози в сивия сектор, пише в мотивите на промените, предаде "Новини.бг".

 

С проекта се регламентира, че превозни средства от категории М2, М3 и N3 могат да се регистрират само от юридически лица, от едноличен търговец или физическо лице, регистрирано като земеделски стопани по реда на Закона за подпомагане на земеделските производители.

 

Категория М2 са превозни средства с повече от 8 места за сядане, без мястото на водача, с технически допустима максимална маса не повече от 5 000 кг, в които освен местата за сядане може да има място за правостоящи пътници.

 

Категория М3 са превозни средства с повече от 8 места за сядане, без мястото за сядане на водача, с технически допустима максимална маса над 5 000 кг, в които може да има място за правостоящи пътници.

 

Категория N са моторни превозни средства, проектирани и конструирани основно за превоз на товари.

 

300 хиляди българи годишно играят руска рулетка, като се придвижват в различни краища на България и Европа в микробуси на нерегламентирани транспортни "оператори".

 

По данни на браншовиците, по шосета и магистрали у нас кръстосват 3 000 превозни средства с места 7+1, като предлагат изгодни цени, транспорт от село до село или от врата до врата без никакви гаранции за сигурността на пътници и товари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6585 |11.11.2019 Гешев: Кръговете, които не ме харесват, имат проблем с прокуратурата . 52| 9698 |09.11.2019 Елена Гунчева: Вярвахме, че ще има банани не само по Коледа, но... . 0| 4437 |08.11.2019 Ирландия разследва транспортни фирми за контрабанда, свързани с България . 1| 4515 |06.11.2019 Мъж изнасили щерка си във Варна, тя опита да се самоубие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads