Реклама / Ads
2| 4628 |05.01.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: БНТ крие разследване за ваксините

.
БНТ крие втората част от разследването за опасните ваксини на журналистката Валя Ахчиева. Фрог направи писмено запитване до всички отговорни фактори в медията, дали ще си спазят обещанието да излъчат материала веднага след Нова година.
 
Оттам, обаче предпочетоха да запазят пълно мълчание. Все още не е ясно дали разследването, в което става ясно, че има данни за извършени нарушения и дори престъпления от страна на отговорни фактори в държавата, изобщо ще види бял свят. С реакцията на БНТ се повдига въпросът за свободата на словото и възможността много лесно да се скрива истината, ако тя не е в интерес на властимащите. Не се изключва вероятността мълчанието на БНТ да е „купено” с финансов договор със здравното министерство.

Както Фрог ви информира, преди Нова година агенти на ДАНС влязоха в БНТ и иззеха разследването на Ахчиева. Това стана по нареждане на Върховна касационна прокуратура, която нищи как 100 000 ваксини срещу хепатит В „Еувакс” с опасно количество живак и още толкова петвалентни ваксини „Пентаксим” са дошли у нас като дарение от Турция въпреки, че Изпълнителната агенция по лекарствата не е дала разрешение за това. Втората част на разследването пък касае вече износа на БЦЖ ваксини срещу туберкулоза от България за Турция, също дарение от МЗ на България към МЗ за Турция. От разследването става ясно, че управителят на фирмата „Бул Био” д-р Димитров е бил принуден да подпише договор за дарение.

 Той се изразява в това, че „Бул Био” дава половин милион лева на МЗ за 5 млн. ваксини, които България дарява на Турция. Държавното обвинение прави всичко възможно, за да установи има ли документно престъпление съставяне на неистински документ, с който е вече е заминала една партида от ваксините за южната ни съседка, излагайки на риск новородените бебета там. Истината за опасните ваксини все още тъне в мъгла. Не е ясно къде в момента се намира „Еувакса” с живак, тъй като чиновниците от здравното министерство мълчат по темата като „риба на сухо”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9926 |04.01.2016 Само във Фрог: Новият „касиер” на митниците натрупал пачки с фиктивен износ на захар . 44| 16913 |04.01.2016 Октай пред Фрог: Борисов е притеснен, че Турция ще удари модела КОЙ . 13| 5375 |04.01.2016 Доц. А. Христова за Фрог: Електоратът на бъдеща партия на Местан е съмнителен . 18| 10524 |04.01.2016 В. Филипов за Фрог: «Овергаз» да се национализира като маша на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads