Реклама / Ads
3| 7361 |02.12.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Гласят вендета срещу свидетел на „Килърите”

.
Вендета се готви срещу основен свидетел на бандата за мокри поръчки „Килърите”. С показанията си той „закова” в съда Петър-Стоянов-Сумиста и престъпната му група за поредица от побои, палежи и две убийства.
 
Свидетелят е поръчан и платен, съобщиха пред Фрог нюз добре осведомени източници от Съдебната палата. Според тях той вече е изведен зад граница, за да не пострада, както обичайно се случва със свидетелите у нас. Малко след старта на мегапроцеса в Шуменския окръжен съд, беше направен опит мъжът да бъде притиснат със серия от заплахи за живата му.  Преди около месец Фрог научи, че посредници на Сумиста са ходили при него и при още няколко човека, за да ги увещават да се откажат от показанията, дадени под клетва в съда. Нито един, обаче не се поддал.

Заплашваният подробно разказа как в Пловдив лично босът на „Килърите" Петър Стоянов е взел на ръка 60 хиляди лева като втори транш за организацията по убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов. Магистратите от ВКС са категорични в мотивите си към присъдата, че групата за убийства е действала от началото на 2006 г., като нейн лидер е Сумиста. Членовете от бандата се „обзаведоха” с големи присъди за побоите и палежите. По отношение на убийствата в момента се водят разпити във Варненския апелативен съд. Междувременно подсъдимият Васил Попов-Туцо беше пуснат на свобода по здравословни причини. По време на делото от свидетелски показания стана ясно, че той е поръчал 4 други  убийства и е един от най-опасните хора в държавата. Счита се и за близък до  сръбския наркобос Сретен Йосич. Поредното заседание на делото "Килърите"  е утре. На предходната съдебна инстанция Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов получиха доживотни присъди. Както винаги Фрог подробно ще ви информира за хода на делото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7005 |02.12.2015 Проф. Павлов за Фрог: Турските служби ни държат в шах . 28| 9705 |02.12.2015 Посланик Л. Шопов за Фрог: В България фесът клати интереса . 3| 4196 |01.12.2015 Вигенин: Вън от фокуса на събитията сме, но да не разчитаме само на късмет . 89| 5596 |01.12.2015 Гечев: Има само локуми за реформи, дългова спирала и мижав растеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads