Реклама / Ads
3| 3936 |21.09.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Съдии от ВАС под строй да правят подписка до президента в защита на Чолаков

.
Румен Радев и Георги Чолаков
Съдии от Върховния административен съд са подканени под строй да правят подписка до президента Румен Радев в защита на новоизбрания шеф на съда Георги Чолаков. Това разкриха през Фрог нюз източници от институцията. В документа се настоява държавният глава да сложи парафа си за избора на Чолаков или да го прати за прегласуване в сегашния ВСС.
 

Любопитното е че всички съдии са получили съобщение на електронните си пощи, с което ги приканват да отидат в стая 77, при административния секретар на съда Нина Спасова, за да да разпишат становището до президента. В писмото се казва още, че инициативата да се пише на  Румен Радев е на магистратите от ВАС  Маринка Чернева, Иван Раденков, Любомира Мотева, Светлана Борисова и Мирослава Георгиева.

 
Припомняме ви, че след като ВСС избра Чолаков за нов председател на ВАС, Радев все още не е издал указ за назначаването му. Той изрази публично становище, че изборът е трябвало да стане не от сегашния, а от  новия ВСС. На същото менине се оказа и главният прокурор Сотир Цацаров. Настоящият председател на ВАС Георги Колев не се съгласи с тях. Той настоя изборът на Чолаков да се легитимира с парафа на Румен Радев.

 

В магистратските среди се коментира, че Чолаков е човек на Колев.  Междувременно се разбра от вътрешни на системата хора, че преди кадровиците на Темида да изберат Чолаков, административните съдилища в страната са били принудени да дадат позитивни препоръки изцяло в негова полза. Междувременно  в различни медии изплуваха множество съмнителни факти около Чолаков във връзка с поредица от имотни сделки в Североизточна България.  Той се опита да ги отрече в отворено писмо до медиите.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4469 |19.09.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Кметове ще вдигат данъците заради корупцията . 0| 4347 |19.09.2017 Спас Ташев за Фрог: Груевски да се разследва за бароковите паметници от гипсокартон . 0| 5282 |19.09.2017 Владимир Путин изпревари Брежнев по години начело на властта, пред него е само Сталин . 2| 5283 |19.09.2017 Ат. Русев пред Фрог: Над 200 000 човека разбраха за лъжата на министър Нено Димов и bTV

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads