Реклама / Ads
4| 21408 |09.01.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Петър Христов имал конфликт със застрахователен бос

.
Петър Христов
Великотърновският предприемач и спонсор на ГЕРБ Петър Христов имал голям конфликт с представител на застрахователния бизнес. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи. Те не изключват вероятността поръчката за убийството му да е дошла именно оттам.
 

Приживе Христов споделил на свои близки за неприятностите му с въпросния бизнесмен. Въпреки това не предприел мерки за личната си охрана, въпреки, че опонента  му бил свързван многократно със силови действия.

Любопитното е, че часове след екзекуцията на Петър Христов, против всички правила на разследването, шефовете на МВР  започнаха да издигат версии, без да имат каквито и да е доказателства за това. Директорът на СДВР Ивайло Иванов обяви още  от местопрестъплението, че може да са затрили бизнесмена по лични причини.

 

Според източници на Фрог от МВР, главният секретар Младен Маринов заявил вчера на оперативка  пред подчинените си, че може „Килърите ” или „Наглите” да стоят зад покушението.  часове по-късно болшинството медии, включотелно и тези, под контрола на Делян Пеевски в един глас "захапаха" тезите на Маринов. Припомняме, че Петър Христов няма и грам отношение към разкриването на престъпната банда.

 

Неговото име не се споменава и в кориците по делото. Христов по никакъв начин не е допринесъл за осветляването на бандата за мокри поръчки. Магистрати от Велико Търново споделиха, че след ареста на килъра -бизнесмен Георги Вълев, неговото място във Велико Търново заел именно Петър Христов-както в  бизнеса, така по отношение на влиянието му в различни институции-МВР,  прокуратура, парламент. До този момент в оперативните служби не е постъпвал нито един сигнал за това, че „Килърите ” се канят да убият предприемача.

 

Що се отнася за делото „Наглите”, то още пред 2009 година се разбра, че Христов завел свой познат в МВР, за да разкаже за групата за отвличания. До този момент няма оперативни данни осъдените да готвят отмъщение срещу разследващите, както и срещу защитените свидетели. Освен това до няколко години всички, които в момента са в затвора, ще изтърпят наказанията си и ще излязат на свобода.

 

Експерти припомнят, че докато са в затвора,  "Наглите" и "Килърите" са в ръцете на МВР, тъй като законът им позволява да ги контролират, да ги наблюдават, както и да предприемат към тях оперативни действия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5917 |09.01.2018 Застреляли Петър Христов с картечен пистолет „Скорпион” . 8| 22111 |09.01.2018 Само във Фрог! Без Пеевски не може да правиш бизнес, ми каза приживе Петър Христов . 38| 93245 |09.01.2018 ГЕРБ източвала държавата чрез Петър Христов. Осемте заговора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads