Реклама / Ads
9| 5793 |23.12.2020 НОВИНИ

Само във Фрог: Съдът върна за пети път в ДАИ борец срещу корупцията, уличил над 60 служители

.
Иво Кръстев /вдясно/ и адв. Камен Добрев
Преди месец от ЕК получих писмо, че започва разследване срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев за прикриване на корупционни практики при продажба на шофьорски книжки. Това каза пред Фрог нюз Иво Кръстев. Като служител на ДАИ, той стана известен с непримиримата си борба срещу корупцията в системата.
 

Преди няколко часа стана ясно, че Административен съд- София град е  върнал на работа за пети път в ДАИ Иво Кръстев. Любопитното е, че след всяко негово разкритие, той бива уволняван. Впоследствие, обаче съдът отново го връща на работа.

 

С негова помощ бяха разкрити 5 организирани престъпни групи за продажба на книжки с над 60 човека, сред които двама министри, шефове и началници на по-ниско ниво.

 

Ето какво разказа той пред екипа ни: „ Защитник ми е адвокат Камен Добрев от БОЕЦ. Той прави това напълно безплатно. Спечелихме първото дело за незаконното ми преместване от София в Ловеч. Съдията каза, че няма как да се случи подобно нещо без писменото ми съгласие.  Завел съм и второ дело за уволнението ми.

 

Съдията каза, че ще се произнесе по него на базата на решението от първото дело, което очевидно е изцяло в моя полза. Да се върна в ДАИ е моя лична кауза и битка срещу корупцията от много години. Благодарение на мен са разкрити пет организирани престъпни групи, арестувани са двама изпълнителни директори. Така съм запазил живота на много хора. Трима евродепутати ще информират за моя случай европейските институции и Лаура Кьовеши –ръководител на европейската прокуратура.

 

 Причина за катастрофите не е както обичайно казват високата скорост на пътя или лошите условия. Основната причина е корупцията. Истината е, че се продават книжки на хора, които не знаят и една дума на български, и не познават един знак. Това ще ми е пето връщане в ДАИ за 10 години. След всяка разкрита схема аз съм уволняван. Няма друг държавен служител който да е разкрил  повече престъпност по високите етажи на властта. Продължавам да подкрепям протестите. Тази кауза цели да премахне статуквото. Така ще може хората в България да дишат по-спокойно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3809 |23.12.2020 Сервитьори получават от държавата само 24 лева за Коледа . 20| 10136 |23.12.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Догодина да си вземем акъла и чувството за отговорност . 16| 5464 |23.12.2020 Отровното трио: Борисов не може да бъде честен играч. Само заедно можем . 7| 3976 |22.12.2020 Решено: Съдът вписа Корнелия Нинова за председател и новоизбраните органи на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads