Реклама / Ads
1| 6232 |05.06.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Загиналите мигранти влезли край Малко Търново, три дни чакали буса

.
Групата мигранти, част от които загинаха на магистрала „Тракия”, са влезли в страната ни през Малко Търново. Това съобщи за Фрог нюз високопоставен източник от МВР. Според показанията на оцелелите, 16-годишният неправоспособен шофьор на буса е заспивал два пъти.
 

Три дни чакала групата близо до браздата, преди бегълците да ги натикат в буса. В момента мулетата се наемат на принципа на телефоните измами, разкриха за последната новост криминалисти.

 

Чужденците, които се представят за афганистанци, разказали пред разследващите, че в момента, в който момчето задремало зад волана за първи път, някои от мегранитите се усетили и го разбудили. Вторият път, обаче бил фатален. Пострадали разкрили и много други интересни подробности, от които станало ясно, че на границата има зони, които изобщо не се наблюдават.

 

В момента най-активно се прекарват мигранти през територията на Малко Търново, тъй като местността е гориста, трудно достъпна и на места няма ограда. Средно на 3-4 дни минават големите групи. След влизането в България, въпросната група е вървяла около 15 часа пеш. Предполага се, че водачът ги е превеждал по заобиколни пътища, за да се избегнат термовизьоните. Най-куриозното е, че по данни на чужденците те престояли три дни в местността, намираща се между с. Маринка и Ясна поляна, без никой да ги забележи. Разследването сочи, че мигрантите са минали и  през с. Бръшлян. 

Причината за дългото чакане е, че първият нает шофьор бил от Бургас, но се отказал в последният момент да свърши работа. След това ангажирали младежът, за който има данни, че е от ромски произход. Твърди се, че е нает за не повече от 1000 лв.

Най-големи трудности за разкриване на нелегални мигранти са констатирани именно в Малко Търново. Причините са няколко. На първо място населението е много затворено, почти всички са близки и роднини. Работят основно в общината, митниците, гранична полиция. Изхранват се още от дърводобив и къщи за гости. Помежду си знаят, кой се занимава и с трафик на бежанци, но предпочитат да не се портят един друг. Отделно от това Малко Търново е най-отдалечен от граничната служба в Елхово, където се намира ръководството на гранична полиция. Не е без значение и факта, че в района са командиравани само двама представители на европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс.

 

Шофьорите на мигранти вече се наемат на принципа, на който телефонните измамници наемат мулетата, които прибират парите от жертвите. Обичайно схемата е следната-ромсиките босове от „Факултета”, „Столипиново” и други цигански квартали, предоставят на трафикантите списък с телефони на криминално проявени лица, готови да свършат работата. Те звънят на случаен принцип и ги ангажират. Това се прави, за да се избегне възможността организаторите и мулетата да се познават.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4023 |04.06.2017 Намушканият полицай в Лондон имал само палка . 3| 7716 |04.06.2017 Само във Фрог: Йожи от Наглите поиска да отиде в Казичене . 5| 5243 |02.06.2017 Трайков: Само в България има реален монопол на ”Газпром”! . 1| 6307 |02.06.2017 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за България
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads