Реклама / Ads
1| 2437 |29.07.2023 НОВИНИ

Със 137 гласа "за" и 46 "против": Избраха Станимир Михайлов за шеф на Здравната каса

.
Депутатите избраха Станимир Михайлов за председател на Националната здравно-осигурителна каса. Той беше определен със 137 гласа "за", 46 "против" и без въздържали се на повторно гласуване.

Михайлов беше единственият кандидат за поста и неговата номинация бе издигната от „Продължаваме промяната" - "Демократична България“. Народният представител Васил Пандов от ПП-ДБ заяви: „От името на вносителя представяме Станимир Михайлов, който отговаря на изискванията за длъжността”. 

 

Маргарита Генчева от „Възраждане” каза, че те не са удовлетворени, защото на проведеното изслушване той не е отговорил на голяма част от въпросите. „Друга част от отговорите не бяха убедителни”, каза тя.

 

Припомняме, към Михайлов имаше много критики и писма до ДАНС за установени нарушения от него. Въпреки това от трибуната на парламента той заяви, че няма да обяснява своите морални качества.

 

„Убеден съм в своя морал и професионални качества и няма повече да взимам отношения. По-важно е да говорим за Здравната каса, а не за публикациите в жълтите медии”, каза той.

 

Думите му бяха в отговор на репликата на Тошко Йорданов, че не можеха да намерят по-лоша кандидатура от ПП. „ГЕРБ представят с тъмни петна, но ПП ги надминават”, каза той. Йорданов цитира причината за писмата до ДАНС – продаден имот на цена 78 000, който е служил като обезпечение за негов кредит. Той запита дали купувачът е знаел за ипотеката. „Не сте спазили задължението си дс информирате купувача. Закупили сте го за цена от 30 хиляди и сте го ипотекирали за задължение от 115 хиляди”, заяви той. Имаше още въпроси към Михайлов.

 

Секунди след като беше гласуван новият шеф на Касата депутатът Ангел Георгиев от „Възраждане” призова: „Моля да пуснете химна защото мина полунощ”.

 

Председателстващият заседанието Росен Желязков благодари за предложението, но не го изпълни.

 

 В този момент депутатът пусна българския химн от телефона си и председателят заглуши с мотива:

 

„Химнът не е повод за фарс. Не е караоке, което пускате от телефона”, заяви Желязков. Въпреки това депутатите от всички групи се изправиха на крака и с мълчание слушаха звуците на националния химн.

 

Росен Желязков се закани, че при следващо нарушаване на обществения ред ще наложи санкции, защото химнът не е повод за подигравки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2364 |26.07.2023 Очаквано: Избраха Петър Чобанов и Андрей Гюров за подуправители на БНБ . 19| 2613 |07.07.2023 Край с референдума за еврото на „Възраждане“: С 98 гласа „против“ предложението е отхвърлено . 1| 2341 |23.06.2023 Със 128 гласа ”за” Народното събрание откри процедура за предлагане и избор на нов управител на НЗОК . 16| 3268 |16.06.2023 С 8 гласа ”за” и 1 ”против” ВСС избра Борислав Боби Сарафов за и.д. главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads