Реклама / Ads
7| 2229 |09.09.2024 НОВИНИ

САЩ и Германия алармират: Предстоят кибератаки на руското ГРУ срещу НАТО и ЕС

.
Източник: БГНЕС
Американските тайни служби и германската служба за вътрешно разузнаване алармират за предстоящи кибератаки на руското военно разузнаване ГРУ срещу НАТО и ЕС.
 

Регистрирана е засилена дейност на специалното подразделение на руските военни тайни служби, за което се предполага, че е отговорно за отравянето в Лондон през 2018 г. на бившия двоен агент Сергей Скрипал и за т.нар. "хавански синдром".

 




Германската служба за вътрешно разузнаване предупреждава за атаки от страна на руски хакери срещу държави от ЕС и обекти на западния военен съюз НАТО. В публикация, публикувана в платформата "Екс" в понеделник, заедно с международни партньори, тя "понастоящем" се позовава на кибератаки от страна на подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ, известно със саботажи и убийства. Смята се, че членовете на подразделението са отговорни за отравянето на Сергей Скрипал през 2018 г. Полковникът от ГРУ дезертира в британските тайни служби.

 

По отношение на "хаванския синдром" са налице и подозрения, че зад него може да стои подразделение 29155 на ГРУ. Според данни за пътувания и телефонни разговори изследователският екип констатира, че членове на подразделение 29155 на ГРУ са присъствали на мястото на много от нападенията, довели до "хаванския синдром". По-конкретно е възможно да са били използвани електромагнитни или акустични оръжия.





"Хаванският синдром" е съвкупност от болестни симптоми, изпитвани от държавни служители и военен персонал на САЩ, предимно при техни пребивавания в чужбина.

 

Новото предупреждение от германската агенция за вътрешно разузнаване идва в момент, когато в Европа се увеличиха опасенията от руски хакерски атаки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2182 |09.09.2024 Полша неутрализира диверсионна група, свързана с Русия и Беларус . 0| 2166 |09.09.2024 Кулата на BULATSA на летище София се премени в цветовете на националния трибагреник . 0| 2174 |09.09.2024 За първи път от 13 години Турция участва в среща на Арабската лига . 24| 4589 |09.09.2024 Христо Анастасов за ФрогНюз: Духът на украинците не може да бъде поставен под съмнение. Низост е да ограничаваме ударите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads