Реклама / Ads
0| 3001 |23.07.2022 НОВИНИ

СДС: В името на властта ДБ са в коалиция с проруската БСП

.
Румен Христов
В името на властта, парламентарната група на така наречената „градска десница“ – Демократична България, гласува против предложенията председателят на КПКОНПИ да не е принадлежал към комунистическите репресивни органи. Това пишат в позиция от СДС.
 

В нея се казва още:

 

В името на властта те предадоха с лека ръка идеите на антикомунистическата вълна, свалила тоталитарната власт, крепяща се на страха и издевателствата на точно този репресивен апарат, който за ДБ явно не проблем.

 

В името на властта ДБ забравиха, че същият този Рашков, когото са готови да подкрепят за председател на КПКОНПИ е човекът, разпитвал и заплашвал Евгени Михайлов за „записа с танковете“.

 

В името на властта ДБ са в коалиция с проруската БСП, която подкрепя Путин. В политическите действия на „Демократична България“ ние видяхме  последователна подкрепа за лявата Мая Манолова за кмет на София, за издигнатия от БСП за президент Румен Радев, съглашателство със социалистите при избора на 8 районни кметове в София, та чак до явната им коалиция с БСП на местните избори в Нова Загора.

Но гласуването им вчера е еманация на отказ от политическа идентичност!

 

Ние отдавна не се учудваме, че „Да, България“ действа така. По произход и идеи те са по-близки до лявото и либералното. Но „антикомунистическата“, тъмносиня партия на Иван Костов, с която той разцепи СДС, уж за да застане още по-вдясно, днес, с един замах, унищожи политическата си ценностна система и се записа с червени букви в групата на всеядните партийни субекти. Те предпочетоха коалиция с партията, три пъти довела България до крах и кризи, която и днес показа, че не се е променила, с отказа си да предоставим оръжия за Украйна и острата реакция срещу изгонването на руските дипломати.

 

В тази констатация няма злорадство, а политическа тъга. Защото все по-малко остават партиите, готови да се противопоставят на комунистическите рецидиви в нашето общество. Рецидиви, които са в основата на най-сериозните ни политически и икономически проблеми.

 

Няма да се отървем от пипалата на ДС и от Рашковците, оплели България, докато проевропейските партии не започнат да работят заедно, за да се противопоставят категорично на проевразийските и проруски партии, чийто флагман е наследницата на БКП – БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3350 |22.07.2022 Андрей Гюров от ПП опровергава: Името на Бойко Рашков не е задраскано за КПКОНПИ . 0| 3125 |22.07.2022 УМБАЛ „Св. Екатерина“ ще носи името на проф. Александър Чирков . 0| 2874 |21.07.2022 Коалицията в Италия прекърши крилете на Марио Драги . 0| 11621 |20.07.2022 Иво Беров: Четворната коалиция да седнат на масата и си кажат: ”Защо ги ручахме тези жабета”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads