Реклама / Ads
13| 7071 |09.08.2024 НОВИНИ

Семен Новиков: В България много обичат руснаците, но се надявам, че повече хора ще обичат и украинците /видео/

.
Семен Новиков
Златният медал в борбата спечели Семен Новиков, който на финала надви иранският борец Алиреза Мохмадипиани, който е световен вицешампион в категория до 82 кг. Натурализираният украинец надви с категоричното 7:0 точки.
 

„Беше много дълъг и труден път. Знаете, че не ми беше лесно, защото дойдох в България без да знам езика. Моето семейство и приятелите ми останаха в Украйна. Това не е лесно. Просто исках да започна живота си отначало, на чист лист. Затова дойдох в България, започнах от нулата заради контузията в рамото“, каза Новиков пред NOVA.

 

Новикове на 26 години и е роден в Харкив, Украйна.





"Най-важното беше да вярвам в себе си. Моят треньор повярва в мен. Аз съм щастлив, че донесох първо злато на България. Откакто започнаха Олимпийските игри, всеки ден гледах резултатите за България и всеки ден мислех, че трябва да оправя ситуацията. Надявам се това да не е последният ми златен медал", каза за БНТ Новиков.


"Бях много мотивиран. Настроих се да не давам шанс на своя противник. Той е младо момче. С треньора обсъждахме тактиката. Видяхме, че аз съм на друго ниво. Просто трябваше да изляза и да покажа това", коментира още шампионът.

 

"Надявам се, че съм донесъл много радост на българския народ след този медал. Знам, че в България много обичат руснаците, но и се надявам, че повече хора ще обичат и украинците”, заяви Новиков.

 

В интервюто си, след като бе помолен да изпее българския химн, Новиков посочи, че не пее добре. Но говори - чухме текста "Горда стара планина", от украинеца, който говори чудесен български.

 

Спортистът посвети медала на екипа и на родителите си, които са в Украйна.

 

Това е първи медал за България на Олимпиадата в Париж и първи златен медал в борбата за България от 24 години насам.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2162 |09.08.2024 Веселин Стойнев: Радев го сърбят пръстите да слезе на политическата сцена . 9| 2179 |09.08.2024 Шофьор на камион сигнализира: Заплашван е от служители на буферния паркинг край "Дунав мост", камионът му - счупен . 0| 2148 |09.08.2024 Хората в Гара Елин Пелин с апел да знаят, когато се "изграждат толкова опасни съоръжения". Искат и план за евакуация . 11| 2648 |09.08.2024 Bloomberg: Руснаците пренебрегнали предупрежденията за украинско настъпление в Курск, никой не казал на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads