Реклама / Ads

74| 17857 |23.04.2021 НОВИНИ

Сензация! Борисов - син на Хитлер. Доказателствата

.
Фюрера хвърля пръст с лопата, където ще се строи аутобан... Източник: Архив
Лъжата за Борисов е като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество. Ако перефразирам Георги Димитров за дружбата със СССР. „Съществото“ в петък сутринта на домашната сбирка в Банкя, на която присъстваха най-доверените гербаджии от ръководството, той изигра поредния си етюд. Революционерите вчера се метнаха на мерцедесите и си увеличиха заплатите на десет хиляди лева, - рече Борисов и ехидно се смееше докато партийните шефове кимаха одобрително.

Малко по-късно небивалиците трябваше да бъдат развенчавани, обяснявани и коментирани. Това е тактиката на Борисов и затова плаща по 1 млн евро на месец на чужди пиари. Така поне говорят дори хора от неговата партия, макар никой да не казва откъде се взимат тези пари – от партийната каса, от чекмеджето или от някой спонсор.

 

Така или иначе отровата бе пусната: Това са новите, алчни за пари и коли. – е посланието на „съществото“ от Банкя.

 

И те, новите, бяха принудени да минат в обяснителен режим. Вместо да питат Борисов за откраднатите милиарди и личното му разпореждане да се направи всичко, за да си построи Доган двореца на Росенец и да придобие ТЕЦ „Варна“ за жълти стотинки, както и да му се даде пристанището до теца, ремонтирано от държавата с наши пари. Да, лично Борисов е дал зелена светлина за обвитите в съмнения за зловеща корупция сделки.

Лъжата, тръгнала от къщата-щаб на умиращото мафиотско управление, бе опровергана от представители на новоизбраните партии в парламента. Дори Тома Биков от ГЕРБ призна, че няма никакво увеличение.

Същото е положението и с мерцедесите. Депутатите гласуваха нови правила и оставиха по една служебна кола на парламентарна група. Отнеха парите за наеми, самолетни билети и пътни разходи на народните избраници. Но Борисов за това не говори.

 

Справката показва: текстът от правилника на предишното, 44-ти народно събрание е: "Народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения при реализиране на приоритетни за страната задачи." Не е посочено колко, а че могат да получават.

 

В новия правилник е записано: Член 7, ал. 2 се изменя така:
„(2) При реализиране на допълнителни задачи, възложени с решение на Народното събрание народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения в размер до 25 на сто от основното месечно възнаграждение по чл. 5".

 

Вече е решено дори този текст да отпадне, защото отпадат всички бонуси, а заплатите най-вероятно ще се замразят на равнището от последните месеци на предното НС.

 

На Борисов това е докладвано, но той е верен на изреченото от Хитлер: Колкото по-абсурдна е една лъжа, толкова повече хора вярват в нея. Възползвайки се неговата логика и тактика, някой може да разкрие сензационно, че той е един истински син и наследник на фюрера и претворява в живота неговите завети. Борисов нека обяснява, че Хитлер не е имал деца, че е умрял преди той да се роди, че е знаел немски, а той - не и пр. Важното е да обяснява. Един от инструментите на демагогията е опровергаването на факти чрез отклоняване на вниманието с други факти. Всъщност става дума за фиктивна гледна точка. Или внушаване на илюзорна логика. Действието е краткосрочно, но ефектът е сигурен. 

 

Емил Азар

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 13| 4423 |23.04.2021 Сашо Диков: Борисов е спокоен, докато Гешев е главен прокурор . 2| 2650 |23.04.2021 Тодор Байчев, БСП: Желанието ни е правителството на Борисов да престане с назначенията в т.нар. среден ешелон . 12| 9358 |23.04.2021 Евгений Кънев: Ако БТВ, Нова и БНТ имаха проверка на фактите, Борисов щеше да е в канала още преди 10 години . 9| 5068 |23.04.2021 Соня Момчилова: Нервността на Борисов говори за натиск от презокеанското посолство
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ