Реклама / Ads
31| 4174 |21.11.2021 НОВИНИ

Сензация няма. България избра: Радев печели втори мандат с двойна преднина

.
Румен Радев по време на предизборния дебат в четвъртък
Радев е очакваният победител в битката за “Дондуков 2”. Настоящият държавен глава спечели президентските избори на втори тур и се пребори за втори мандат. Подкрепеният от ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков остана проценти зад него.
 

Ясен е победителят от втория тур на президентските избори според предварителните данни на екзитполовете. Очаква се и Централната избирателна комисия да сертифицира окончателно резултатите. Радев печели битката за “Дондуков 2” въпреки рекордно ниската избирателна активност. 

 

Близо 64% е резултатът на Румен Радев от балотажа, показват данните на "Алфа рисърч". Според екзитпола на "Галъп интернешънъл" близо 66% от избирателите са гласували за настоящия президент. С "Не подкрепям никого" са гласувалли 2.8% показват данните на "Галъп".

 

За сравнение - за подкрепения от ГЕРБ кандидат в лицето на проф. Анастас Герджиков са гласували двойно по-малко - малко нд 33%.


.
Данни на "Алфа Рисърч"


.
Данни на "Галъп интернешънъл"


.

Данни на "Алфа рисърч"


.
Данни на "Галъп интернешънъл"



.
Данни на "Тренд"

 

"Сензация не можем да очакваме. Но има резултати, които са доста показателни с оглед на нагласите, предпочитанията на хората. Това са ясни сигнали към бъдещия държавен глава”, посочиха преди обявяването на резултатите социолозите.

 

Въпреки очакванията за наплив от избиратели към секциите в Турция, каквито бяха очакванията на база случилото се на 14-ти ноември, вотът в южната ни съседка протече спокойно и с по-ниска активност от обичайното. Заради намесата на турските власти и медии в изборния процес у нас няколко дни преди датата на изборите имаше протести пред посолството на Анкара в София. Днес граждани блокираха и ГКПП “Капитан Андреево” и се обявиха срещу изборния туризъм. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2953 |21.11.2021 ФАЦ: В България големият проблем си остава правителството . 10| 28187 |21.11.2021 Вижте карта на Тюркския свят показана от Ердоган - с цяла България и половин Русия вътре . 0| 2834 |21.11.2021 Илияна Йотова: С гласа си българските граждани определят бъдещето на България . 24| 3999 |20.11.2021 Турция връчи дипломатическа нота на България заради проверки на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads