Реклама / Ads
52| 6038 |11.07.2020 НОВИНИ

Шефът на МВР: Още днес ще искаме да се свали охраната на Доган и Пеевски, както и оставката на шефа на полицията в Бургас

.
По искане на премиера още днес ще поискаме да се свали охраната на Доган и Пеевски. По искане на премиера бяха пуснати хората до плажа. По искане на премиера ще поискам оставката на шефа на полицията в Бургас.
 

Това каза на един дъх преди минути пред журналисти шефа на МВР Младен Маринов. Той пристигна със закъснение на брифинга на МВР и Маринов прекъсна думите на главния секретар, за да каже новините от кабинета на Борисов. Припомняме ви, че протестиращите бяха допуснати до плажа след многочасови ексцесии, които се предаваха пряко по телевизиите и социалните мрежи.

 

Младен Маринов не можа да мотивира оставката на шефа на ОДВМР- Бургас Радослав Сотиров. Обясни само, че премиерът така искал. За разлика от друг път той бе лаконичен. След като съобщи тези новини,  напусна брифинга. В три изречения повтори три пъти "по искане на премиера".

 

Минути след това Сотиров сам обяви, че подава оставка.

 

Ивайло Иванов защити полицията при вчерашните действия на ченгетата към протестиращите. Обясни, че протестът се плаща от богати хора, които се намират зад граница .

 

Моята оставка е най-лесна. Кой ще бъде главен секретар е без значение. Защо трябва да е виновно МВР?!  На „Росенец“  имаше протест на две политически сили. Ако двете групи се съберат, какво ще стане?

 

Снощи имаше 18 задържани. Полицията не е виновна. Трябва да има и друга гледна точка. Ако не съм аз, друг ще е главен секретар, но  ще ме държат. Имам време до пенсия. Не ме притесняват 10 000 протестиращи, притесняват ме 200 лумпена.  Полицията не е враг на никой.  Полицията не иска да задържа никой и да пребива никой. 

 

Ивайло Иванов уточни, че очакват директора на НСО Красимир Станчев да се прибере от провинцията, за да може още днес да се вземе решението за охраната на Доган и Пеевски.

 

По НТВ пък съобщиха, че по техни данни Пеевски и Доган сами са се отказали от държавната охрана. Докато репортерката съобщаваше  това, хора от плажа викаха, че това е купена медия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4305 |11.07.2020 Младежи от ДПС ще бранят Доган в парк ”Росенец” днес . 8| 5386 |09.07.2020 Шефът на НСО, на ДАНС и гл. секретар на МВР решават в понеделник за охраната на Доган и Пеевски . 0| 4108 |08.07.2020 Слънчево време ни очаква днес. Валежи няма да има . 7| 6497 |07.07.2020 Софиянци, не слушайте Фандъкова, вземете си лодка. И днес ще вали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads