Реклама / Ads
2| 5988 |27.10.2022 НОВИНИ

Шефът на БНБ ”вдигна кръвното” на БСП за приемане на еврото

.
Димитър Радев
Отново сблъсък в парламента. Този път в спор по темата за приемане на еврото влязоха шефът на БНБ Димитър Радев и представители на БСП.
 

Радев  е категоричен, че предимствата от членството ни в Еврозоната са в пъти повече от рисковете. „От позицията на БНБ няма необърнат камък по тази тема. Има достатъчно представителни и сериозни анализи. Добавянето на нови трудно ще добави качество. Нуждаем се не от нови анализи, а от конкретни действия“, посочи Радев.

 

Борислав Гуцанов от БСП се ядоса, защото сметна, че Димитър Радев не е отговорил на нито един от зададените от тях въпроси. Борислав Гуцанов от БСП се ядоса, защото сметна, че Димитър Радев не е отговорил на нито един от зададените от тях въпроси. „Такава подигравка с Народното събрание от институцията БНБ не сме очаквали. Ако искате, г-н Радев, кандидатирайте се за народен представител и тогава говорете по този начин“, обърна се той към управителя на БНБ.

 

Кирил Ананиев (ГЕРБ) попита какъв опит сме придобили от членството ни в Банковия съюз. „Като страна, която се намира в ERM2 и като парламентарна група, която е убедена, че трябва да направим и последната евроинтеграционна стъпка – влизането ни в Еврозоната, бих помолил управителя или някой от подуправителите да даде информация как се развиват институционалните ни взаимоотношения с Европейската централна банка“, добави още той.

 

„Само по темата, свързана с банковия надзор и механизма за преструктуриране сме приели около 200 решения за последните две години. Голям брой от хората в БНБ са ангажирани в комитети, работни групи и други групи, които функционират в рамките на съюза. Имаме съвместни екипи с колегите от Европейската централна банка. След тези две години дейността ни по преструктуриране на банки е напълно интегрирана в европейския банков надзор. Присъединяването към Еврозоната ще подобри банковия надзор. Участваме във всички най-важни решения, свързани с европейския банков сектор. Участваме пълноправно“, отговори Димитър Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4475 |26.10.2022 Шефът на ВАС се сдобил с изящна къща за гости срещу 10 бона . 1| 2764 |25.10.2022 Шефът на МАЕ: Светът преживява първата истинска глобална енергийна криза . 2| 4266 |24.10.2022 Рокади! Шефът на МВР сменя началници на почти всички столични районни управления . 5| 3255 |13.10.2022 Зам.-шефът на Съвета за сигурност на Русия плаши със Трета световна война, ако Киев влезе в НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads