Реклама / Ads
13| 3332 |24.06.2024 НОВИНИ

Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си

.
Атанас Илков
Тази сутрин в 7.30 часа Евелин Банев-Брендо се яви на входа на Софийския затвор с неговия адвокат. Същият беше с неговата лична карта. Той има да изтърпява присъда лишаване от свобода за 6 г. Колегите са предприели всички действия да го освидетелстваме в МВР болница, след което ще бъде въдворен в Софийския затвор, за да изтърпи наложеното му наказание. Това каза пред журналисти директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков.
 

Към момента сме предприели действия по установяване на вероятните начини, по които би могъл да влезе в България. Дали е бил с подправени документи или е влязъл някъде по зелена граница – тази информация ще я дадем на по-късен етап, след като колегите извършат всички необходими действия, заяви Илков.

 

Той уточни, че на този етап Брендо не е дал някакви конкретни обяснения защо се предава на органите на реда: "Вероятно е размислил по някакъв начин. На този етап колегите не са разговаряли с него, защото върви другата процедура по медицинските прегледи и настаняването му в местата за лишаване от свобода. След това ще започне работа по тази тема, която е важна за нас".


Попитан има ли някаква информация защо Евелин Банев е избрал точно този момент да се предаде, директорът на ГДНП отбеляза: "Не можем за толкова кратко време да направим нашите анализи. Това можем да го кажем на малко по-късен етап, след като съпоставим всички данни, които имаме от неговото издирване в последните 6 г., и на база на това, което той ще каже, ще може да направим някаква преценка какво е наложило да се появи тази сутрин през затвора в София".

 

В отговор на въпрос може ли предаването на Брендо да е свързано със скорошните случаи на провалени пратки с големи количества кокаин, включително и през България, Атанас Илков заяви: "Не изключвам и това като хипотеза. Местата за лишаване за свобода са добро място някой да се укрива, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Това е твърде вероятно, но към настоящия момент не можем да кажем, че това е причината".

 

Припомняме, че Евелин Банев, по прякор Брендо, изчезна малко, след като получи 6 г. затвор за пране на пари. През 2018 г. той беше обявен за международно издирване от българските власти, които не го откриха на адреса му, за да го отведат в затвора. Още тогава Румъния го издирваше заради 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 г. затвор отново заради дрога по аферата "Кокаинови крале".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2271 |24.06.2024 Нетаняху: Фазата на интензивни бойни действия срещу Хамас е към своя край, но войната няма да приключи . 1| 2242 |24.06.2024 Борел: Имаме лостовете да избегнем блокирането на неочакваните печалби от руските активи в полза на Украйна . 5| 10881 |24.06.2024 ЕС измисли как да заобикаля Орбан . 9| 2415 |24.06.2024 ДПС при Радев без Пеевски: Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads