Реклама / Ads
0| 3575 |07.07.2022 НОВИНИ

Шефът на столичния КАТ: Семерджиев има 85 отнети точки, при максимум 39, на 11 юни бе задържан с наркотици

.
Тенчо Тенев
За съжаление твърде неприятен инцидент. Зная, че когато има тежък инцидент със загинал, е трудно да се каже на близките. Колегите са търсили телефони на близките, но не са могли да ги намерят. Това каза шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев по повод тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени на 22 и 26 г.
 

Оказва се, че на 11 юни служители на КАТ са били извикани в 7-мо РПУ, за да тестват Георги Семерджиев за наркотици. По този повод Тенчо Тенев обясни: “Не мога да кажа какво са казали колегите от 7-мо РУП. Наш екип на пътна полиция бяха извикани там. Той е бил задържан от колегите, като преди това се  е опитал да избяга. Те са го преследвали, защото не е спрял на стоп палка.  Направихме тест и се оказа, че същият е употребил повече от 1 амфетамин.

 

Има образувано досъдебно производство срещу този водач. Според законите на страната водачът е трябвало да бъде арестуван. На територията на районното е трябвало да се задържи водача. Видях по ваш репортаж водач, който е бил забърсан, но не е съобщил на органите на реда. На Георги Семерджиев сме му отнели шофьорската книжка, свали ли сме му табелите, спрели сме колата. Тепърва правим проверка дали швейцарското свидетелство за правоуправление е истинско или фалшиво. 


От 2014 г. досега, на този водач му се прави справка и ще се види, че той е с отнета българска книжка. Ние не можем да задържаме. Ние сме административно-наказващ орган. 


Има 85 отнети точки, при максимум 39, с които разполага водача. Това означава, че е карал безразсъдно. Лично констатирах, че има синя лампа на предния прозорец, и синя лампа между двете седалки. Имаше и стоп-палка. Най-вероятно си я е купил. Те се продават от една фирма, която ги произвежда. По някакъв начин се е сдобил с нея. Униформен служител може да ви спре.

 

Няма как цивилен служител да ви спре.  50 наказателни постановления - това са глоби. Това е доста преди 2014 г. Сигурно след 2014 г. е спиран. Беше със швейцарска книжка и ние веднага му я отнехме. Неправомерното използването на синя лампа е до 3 години лишаване от свобода. 

 

Видеонаблюдението е на столична община. При ПТП ги използваме, за да определим вината на водачите. За последните 15 дни на този булевард има над 15 клипа за превишена скорост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4358 |06.07.2022 Изведоха Георги Семерджиев от жилището му . 0| 3178 |06.07.2022 След катастрофата Семерджиев вероятно отново e употребил наркотици, твърдят анонимни източници . 0| 2996 |06.07.2022 Шофьорската книжка на Семерджиев била фалшива . 0| 41594 |06.07.2022 Зловеща връзка между Семерджиев от смъртоносния джип и ексруския президент Дмитрий Медведев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads