Реклама / Ads
0| 2919 |04.07.2024 НОВИНИ

Шефовете на Олимпиакос на крака в София. Искат Везенков обратно

.
Александър Везенков
За всички в баскетболния гранд на Европа Олимпиакос, да се доберат обратно до своето „златно момче“ Александър Везенков, се превръща очевидно в мисията на сезона!
 

Ръководството на клуба сформира спецотряд, който не се поколеба да измине повече от 500 км разстояние между София и Пирея и да седне на масата за финални преговори с българина у дома, в родината му, пише bTV.







И това вече се е случило, гърми гръцката преса.

 

Часове, след като Саша Везенков беше официално представен като ново попълнение в тима на Торонто Раптърс в НБА, гръцкият вестник Live Sport хвърли бомбата:

 

Вицепрезидентът на Олимпиакос Йоргос Скиндилиас и спортният директор Христос Бафес са пристигнали в София, на крака при Александър Везенков и семейството му, за да поставят на масата последната оферта към крилото.

 

И тук далеч не става дума само за пари. Историята между Олимпиакос и Везенков отдавна не е просто бизнес.

 

Според Live Sport, освен грандиозния договор със заплата от 3 млн. евро на сезон, който може да достигне до 5 години и да бетонира Александър Везенков в Пирея, целта на специалните пратеници на Олимпиакос в България, както и на собствениците на отбора е кристално ясна:

 

Да се засвидетелства върховно уважение към Саша Везенков и фамилията му и да се демонстрира за пореден път специално, лично отношение към него, което да го убеди да послуша сърцето си и да се завърне в Гърция през новия сезон.







В момента обаче Александър Везенков е играч на Торонто в НБА и всичко все още е в сферата на предположенията. От друга страна, гръцките медии много рядко бъркат, а Александър Везенков е спортна тема №1 в южната ни съседка и снимката му е на първа страница на всички местни издания.


В последните публикации в Гърция се споменава името и на агента на крилото – Ник Лотсос, който коментира, че в Европа, приоритет за Везенков преди всички останали кандидати за подписа му, е Олимпиакос – клубът, откъдето той потегли към върха в европейския клубен баскетбол.


Окончателното решение за своето бъдеще се очаква Саша Везенков да вземе в следващите две седмици. През изминалия сезон той изигра 42 мача с екипа на Сакраменто Кингс в НБА, в които получи игрово време от 12,2 минути средно на мач - крайно незадоволително за очакванията му на играч, който прелетя океана със статута на най-голямата звезда в баскетболна Европа и в частност, в Евролигата.
 

Везенков, който на 6 август ще навърши 29 години, записа средно по 5,4 точки, 2,3 борби и 0,5 асистенции с фланелката на "кралете", но бе постоянно пренебрегван от треньора Майк Браун, който така и не му даде реален шанс да се докаже и да се наложи в състава.

 

Въпреки разочароващия сезон за Сакраменто и оставането на отбора под чертата на плейофите, договорът на Майк Браун беше подновен, а спортист №1 на България беше разменен от Кингс и се озова в друг тим в НБА - Торонто, а този трансфер беше обявен преди броени дни.

 

Истината е, че Александър Везенков все още изпитва колебания кое е най-правилното решение за неговата кариера.

 

За играч с неговите възможности, който преди да отлети за САЩ миналото лято и да преследва мечтата на всяко баскетболно хлапе - да се наложи в НБА, е въпрос на чест, но и тежко бреме да стои закован на пейката.







При това, след фантастичен сезон, в който Саша спечели почти всичко възможно:

 

Стана шампион, носител на Купата и на Суперкупата на Гърция, игра финал в Евролигата, в който не му стигнаха секунди време, за да победи, беше избран за баскетболист №1 на Евролигата, №1 в Гърция, стана реализатор на Евролигата и на гръцката лига, беше избран отново в Идеалната петица на Евролигата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2289 |04.07.2024 Белият дом: Байдън категорично няма да се оттегли от президентските избори . 9| 2652 |04.07.2024 ISW: Украйна се справя откъм жива сила, има обаче нужда от много повече боеприпаси и то сега . 0| 2301 |04.07.2024 Британците днес избират парламент. Отива ли си Риши Сунак? . 0| 2304 |04.07.2024 Депутатите изслушват Главчев и Запрянов. Питат за Украйна, НАТО и Северна Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads