Реклама / Ads
7| 3668 |03.04.2023 НОВИНИ

Шкварек призова за обединение на ПП-ДБ с ГЕРБ, но местните избори ще развялат рахата, смята Симов

.
Рухнаха опорките, че с връщането на хартиената бюлетина ще настане апокалипсис, заяви в ефира на bTV политологът Кристиян Шкварек и призова за обединение между "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и ГЕРБ, които да съставят общо правителство. Това обаче според Александър Симов от БСП няма да продължи дълго. Подобно сътрудничество ще се спъне в предстоящите наесен местни избори, смята той.
 

“ГЕРБ бяха подложени на невероятна политическа атака и виждате, че присъствайки в местната власт успяха да спечелят изборите. Оставяме настрани машинациите. Затова са важни местните избори", коментира Симов.


Според Шкварек обаче наличието на "западни партньори" надделява над местните кметове и "дава по-висок статут". Анализаторът посочи, че те не са такъв фактор при подобни решения. 


"Имаше много илюзии от кампанията, които приключиха вчера. Такива илюзии бяха, че хартиената бюлетина ще промени значително вота. Другата илюзия е, че ще има голяма либерална вълна, а резултатът на ПП и ДБ спада на всеки следващи избори. Не виждам защо не биха приели офертата на ГЕРБ", добави той.


"Аз не виждам никакви разлики като политически партии между ГЕРБ и Продължаваме промяната - не виждам какво спира обединението ни. Те нямат ценностни различия, а някакви други. Когато не говорим за политически различия, говорим за сапунен сериал. И ние живеем в сапунен сериал", заяви на свой ред Симов.


“Има очевидно неразбиране у политиците защо гражданите не гласуват. Те искат да видят тази политика, която те са комуникирали в кампанията. Те какво правят? Не се харесват, защото един е нисък, друг е рус, трети - корумпиран. НС трябва да има малко по-високо ниво", категоричен бе на свой ред Любомир Стефанов. 


Според него вчера се е случило всичко лошо, което не са искали партиите и това обяснява мълчанието им. 


По думите на политическия анализатор има някакъв шанс да се направи мнозинство, но всичко зависи от това как партиите в парламента ще комуникират помежду си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2768 |02.04.2023 Мая Манолова избра машината и гласува против ”механичното обединение с цел власт” . 10| 3974 |30.03.2023 САЩ призоваха американците незабавно да напуснат Русия . 1| 3352 |24.03.2023 Евролидерите призоваха Русия незабавно да върне депортираните от Украйна деца . 3| 3170 |23.03.2023 Зеленски призова лидерите от ЕС да ускорят доставката на оръжие за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads