Реклама / Ads
5| 4424 |24.04.2019 НОВИНИ

Ще проверяват всички къщи за гости, финансирани с европари

.
Къща за гости край Сандански
Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на Главна дирекция ”Национална полиция” извършване на проверка за ползването им по предназначение на всички къщи на гости на територията на страната, финансирани от Европейския земеделски фонд, съобщиха от държавното обвинение.
 

Ще бъде извършена документална проверка на всички проекти, подавани по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости.

 

На място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщата за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваната къща за гости.

 

Главният прокурор разпореди на ГДНП и извършване на проверка и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. Цацаров възложи на екип от прокурори ръководството и подпомагането на проверките.

Определен е двумесечен срок за извършването им.

 

Междувременно Върховна касационна прокуратура извърши проверка на изнесените в медиите твърдения за извършени от бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите интереси на ЕС и сезира КПКОНПИ за извършаване на проверка и преценка за конфликт на интереси за Манолев.

 

Окръжната прокуратура в Благоевград пък образува и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.248а ал.3 от НК, касаещо представени неверни сведения по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4939 |23.04.2019 Проверяват близки на Йончева за имоти . 0| 5152 |22.04.2019 Настимир Ананиев: Призовавам всички да гласуват с преференции. Нашата листа е най-гражданска . 1| 4010 |21.04.2019 НС: Заради ремонт са изключени всички системи . 0| 3956 |19.04.2019 Проверяват за забравен багаж на метростанция ”Летище София”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads