Реклама / Ads
10| 3745 |10.01.2024 НОВИНИ

Ще стане ли Никола Минчев председател на НС?

.
Заформя се интрига. В публичното пространство се въртят имената на Никола Минчев и ген. Атанас Атанасов като бъдещи председатели на Народното събрание след ротацията. Докато от ГЕРБ предложиха безусловната си подкрепа, независимо от финалното предложение обаче, от ПП-ДБ се появяват разнопосочни сигнали. 
 

Бившият правосъден министър и настоящ депутат Надежда Йорданова посочи тази сутрин пред Българската национална телевизия, че Никола Минчев остава последното предложение на ПП-ДБ за председател на парламента. По думите й, не е воден дебат в парламентарната група за предлагане на друг кандидат за председател на Народното събрание от формацията.

 

Премиерът акад. Николай Денков обаче изрази друго мнение при редовното включване на живо във Facebook страницата на Министерския съвет, по време на което Денков отговаря на въпросите на граждани. 







Според премиера ключово за решението ще е реденето на листите за предстоящите през лятото европейски избори. Той посочи, че Никола Минчев е възможен водач на листа и тази негова роля би била несъвместима с председателския пост в парламента.

 

“Така че нека видим какви са задачите, които имаме да решаваме през следващите месеци и тогава ще търсим най-доброто развитие”, допълни Денков. 

 

"Аз съм изключително институционален човек. Без да са минали процедури, без да е включено в разговора в парламентарната група, аз не мога да коментирам каквото и да е било. Няма различно решение към този момент”, заяви обаче Надежда Йорданова в отговор на въпрос Минчев ли остава предложението им за председател на парламента. 

 

Минчев в момента е зам.-шеф на парламента и е бивш негов председател.

 

Възможно е именно ген. Атанасов да поеме поста. За това започна да се спекулира в медийното пространство вчера като се говори, че въпросът поражда напрежение в редиците на ПП-ДБ. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3720 |10.01.2024 СДВР предупреждава: Има ръст на кражбите на коли, оставени със запален двигател . 37| 6815 |10.01.2024 Денков поема поста на Мария Габриел. Асен Василев може да е втори вицепремиер . 0| 5653 |10.01.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 10| 4185 |10.01.2024 Битката за регулаторите и въпросът с ротацията: Ще има ли консенсус в сглобката и къде са ДПС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads