Реклама / Ads
16| 6340 |30.07.2010 НОВИНИ

В. Сидеров: БНР е рупор на БСП; премиерът удря рамо на Атака

.
Депутати се изпокараха по време на редовния парламентарен контрол за това, дали има натиск върху медиите. Атака и БСП отново кръстосаха шпаги на парламентарната трибуна заради водещата Диана Янкулова. Премиерът изгледа спора без да вземе отношение.
 

"Правителството оказва натиск над журналисти. Новият закон за радиото и телевизията цели да направи медиите по-послушни", каза в началото на заседанието депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов от името на Парламентарната група. „Никой днес не се учудва, че основен източник на тези заплахи е лидерът на "Атака", който заяви, че ще прочисти БНР. Новият закон за радиото и телевизията цели да направи медиите по-послушни", заяви още Найденов. Той предложи декларация, с която да се гарантира неприкосновеността на свободното слово.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров остро възрази срещу декларацията на Коалиция за България. От парламентарната трибуна той упрекна водещата на Хоризонт Диана Янкулова, че е дала много повече ефирно време на Лютви Местан и на адвокат, който защитава тезата за полицейско насилие в Кърджали. Сидеров обвини Янкулова, че е била политическо лице като ръководител на пресцентъра на МВР по времето на Михаил Миков.
"В Кърджали имаше данни за проституция и наркотрафик, там адресът не беше сгрешен, а беше верен, каза Сидеров.
В момента БНР работи като рупор на партия БСП и на ДПС", каза Волен Сидеров.

"Спекулирате, че лидерът на "Атака" се е намесил да слага намордник на словото; намесих се, за да кажа на Янкулова, че води тенденциозно предаването. Искам в България да има обективни медии", каза Сидеров.
Михаил Миков използва възможността за лично обяснение - че и в момента шеф на пресцентъра на МВР на министър Цветанов е служител, който е работил в БНР, каза Миков. Той опроверга думи на Сидеров, че Диана Янкулова е била шеф на пресцентъра на МВР по времето на Румен Петков.

В същото време премиерът Бойко Борисов очакваше въпросите към него в залата, но не взе отношение по проблема. Борисов не пожела да коментира от парламентарната трибуна дали думите на Волен Сидеров към Дияна Янкулова за чистка в медиите са били заплаха за свободното слово.

Малко по-късно министър-председателят направи изявление пред журналисти. "Това е явен конфликт на интереси. Пресцентърът обслужва правенето на политиката на съответния министър и когато на този журналист му дадеш да води предаване по същия ресор, по същата тема, е конфликт на интереси", подчерта Бойко Борисов. Той бе категоричен, че има политическо назначение на БСП в националното радио.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4804 |16.07.2010 Сидеров: Трактора е фантома в службите . 17| 5781 |26.06.2010 В. Сидеров: Министерства могат да се слеят, агенции да се закрият . 14| 5619 |27.05.2010 Сидеров: Алексей Петров е бил назначен в нарушение на два закона . 3| 4842 |25.05.2010 В. Сидеров: Инфантилно и неадекватно се държат бивши управляващи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads