Реклама / Ads
2| 2660 |10.03.2024 НОВИНИ

Силвия Великова: По-скоро няма да има избори 2 в 1, а само европейски такива

.
Журналистът от БНР Силвия Великова Източник: Стопкадър: Нова телевизия
"По-скоро няма да има избори 2 в 1, а само европейски избори." Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия журналистът от БНР Силвия Великова.
 

По думите й ДБ поставят въпроса за регулаторите много отдавна.

 

"Няма лошо да се сменят регулаторите. Петков призоваваше ту за политически кандидатури, ту за експертни. Той много често си сменя позицията, също като Борисов. Явно на масата са всички условия и ще видим кой какви ще отстъпки ще направи. Аз си мисля, че все пак ще има правителство. ПП са достатъчно гъвкави и наясно какви избиратели имат", смята специалистът.

 




"Каквото и да се е случило на преговорите вчера, в крайна сметка тези 4 дами ще отидат при г-н Борисов. Те ще му се отчетат и в крайна сметка какво ще стане, ще реши лидерът на ГЕРБ. Преговорите са някакъв междинен етап - според мен нещата отиват към продължаване на управлението, което не знам дали да го нарека "сглобка" или "коалиция"", каза още журналистът.

 

Политическият анализатор Георги Харизанов от своя страна сподели, че избирателите на ДБ чудесно виждат, че се управлява заедно и че това е единственото възможно управление в този парламент.





"Регулаторите изведнъж станаха тема номер едно в обществото. Ако ще се говори сериозно за политика, както следва да бъде, нека се подходи сериозно политически. За съжаление, снощната среща не е била такава - и двете страни са си загубили времето. Не е имало желание да се формализира коалицията. Не се върви към коалиция поне към момента", добави експертът.

 

Във връзка с ролята на ДПС в преговорите, Великова изрази мнение, че те отсъстват в последните дни отвсякъде.

 

"Няма как без тях да се избират регулаторите, особено тези в съдебната система. Може би трябва да следим как ще се развие сюжета около плаващите мнозинства. Няма как без тях да станат нещата. Макар те да не са на преговорите, участват под една или друга форма", уточни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 9942 |10.03.2024 Кралят е осветен от свитата си: ЦРУ следи Путин чрез програмата „Локомотив“ . 5| 2510 |10.03.2024 Отбелязваме Деня на спасяването на българските евреи . 3| 2640 |10.03.2024 Гришо се наложи над французин на старта на Индиън Уелс . 7| 2700 |10.03.2024 Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство след ротацията продължават и днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads